|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۴۵۰-۴۵۶
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر بستهبندی تحت اتمسفر اصلاح شده بر خصوصیات فیزیکی و شمیایی دانههای انار طی نگهداری در دماهای متفاوت |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: فراوری انار به صورت خشک کردن، رب، آبگیری و کنسانتره کردن باعث کاهش خصوصیات تغذیهای و از بین رفتن عطر و طعم ویژه آن میگردد. از طرف دیگر مشکل جدا کردن پوسته از دانه، تازه خوری آن را محدود مینماید به همین دلیل تولید دانههای آماده مصرف امکان مصرف تازه آن را آسانتر میکند. در این مطالعه، تغییرات خصوصیات کیفی دانههای انار آماده مصرف تحت بستهبندی اتمسفر اصلاح شده مورد مطالعه قرار گرفت.روشها: دانهها در فیلم پلیاتیلن با دانسیته کم با ضخامت 100 میکرومتر بستهبندی گردید و به ترتیب به مدت 11 و 9 روز در دمای 4 و 10 درجه سانتیگراد ذخیره شدند. در طی نگهداری تغییرات غلظت گاز و خصوصیات کیفی شامل اسیدیته، pH، مواد جامد محلول، بافت و رنگ تعیین گردید.یافتهها: طی نگهداری، غلظت اکسیژن در داخل بسته از % 9/20 به %0 درصد و اسیدیته دانههای انار از %25/1 به %07/1 کاهش و غلظت دیاکسیدکربن از %03/0 به %7/20 افزایش مییابد. وزن دانهها در بسته و دما اثر معنیداری بر شدت تغییرات غلظت هر دو گاز نشان داد. میزان pH دانههای انار در روزهای اول نگهداری افزایش ولی در ادامه کاهش یافت. میزان مواد جامد محلول، بافت و رنگ دانههای انار طی نگهداری تغییر معنیداری نداشت.نتیجهگیری: دانههای انار در بستههای پلیاتیلنی و دمای نگهداری 4 و 10 درجهسانتیگراد به ترتیب 7 و 5 روز قابل نگهداری است. احتمالا در دماهای بالاتر به منظور جلوگیری از رسیدن به غلظتهای بحرانی اکسیژن و دی اکسیدکربن ایجاد سوراخهایی در فیلم بستهبندی ضروری به نظر میرسد.واژههای کلیدی: انار، خصوصیات سلامتی بخش، اتمسفر اصلاح شده |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Impact of modified atmosphere packaging on physical and chemical properties of pomegranate arils during storage at the different temperatures |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Processes such as drying, sauce making, extracting and doping reduced nutritional value and unique sensory characteristics of pomegranate. On the other hand, the difficulty in peeling and removing the arils has limited its fresh consumption. For this reason, the “ready-to-eat” pomegranate may represent a possible option to implement fresh fruit consumption. In this study, the effects of modified atmosphere packaging on quality of pomegranate arils were evaluated.Methods: Low density polyethylene (LDPE, 100µm) used for packaging materials and stored for 11 and 9 days at 4 and 10°C respectively. At storage period Headspace gas composition and quality parameters (acidity, pH, TSS, firmness and color) were measured.Findings: ِِDuring storage, both Oxygen concentration in head space and acidity of arils reduced but carbon dioxide concentration increased. Temperature and weight of arils in package had a significant effect (p≤0.05) on gas composition. Total soluble solid, firmness al color of arils have no significant change during storage period.Conclusion: LDPE pouch and storage at 4 and 10°C, provided reliable shelf life of 7 and 5 days, respectively. At higher temperature macro/micro perforations would be essential on the LDPE film in order to avoid critical levels of O2 and CO2.Key Words: Pomegranate, Health Benefits Properties, Modified Atmosphere |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
علي محمد ابراهيمي | کارشناس ارشد، رشته علوم و صنايع غذايي، دانشگاه صنعتي اصفهان، اصفهان، ايران
ناصر همدمي | استاديار، عضو هيئت علمي گروه علوم و صنايع غذايي، دانشگاه صنعتي اصفهان، اصفهان، ايران
گلنوش مدني | کارشناس ارشد بيوتکنولوژي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه علوم و صنايع غذايي، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/1400 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469446.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی اصیل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|