تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۴۱۶-۴۲۸

عنوان فارسی آنتی اکسیدان های رژیم غذایی و بیماری پریودنتال
چکیده فارسی مقاله مقدمه: بیماری پریودنتال یکی از بیماری‌های رایج دهانی است که استرس اکسیداتیو نقش اساسی در پاتوژنز این بیماری ایفا می‌کند. شروع و پیشرفت این بیماری به تعادل دقیق بین بیوفیلم‌های میکروبی دهانی و پاسخ میزبان بستگی دارد. یکی ازمهم‌ترین عوامل در ابتلا، پیشگیری و درمان این بیماری تغذیه می‌باشد. با توجه به نقش استرس اکسیداتیو در پاتوژنز بیماری پریودنتال و کاهش ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی بدن در بیماران پریودنتال، توصیه به مصرف مناسب از مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان، می‌تواند در درمان این بیماران مفید واقع شود. هدف از این مطالعه مروری، بررسی نقش آنتی‌اکسیدان‌های رژیم غذایی، در بیماری پریودنتال می‌باشد.روش‌ها: کلیه مقالات مرتبط مورد استفاده در این مطالعه از پایگاه اطلاعاتی Pubmed و Google Scholar و Iranmedex ، که بین سال‌های 1991 تا 2013 منتشر شده بودند، جستجو شد و مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. پس از مطالعه خلاصه 60 مقاله به‌دست آمده، متن کامل 30 مقاله مورد بررسی قرار گرفت.یافته‌ها: مطالعات بررسی شده نشان دادند که آنتی‌اکسیدان‌های رژیم غذایی مانند ویتامین ,C ویتامین ,E کارتنوئیدها (α و β کاروتن، β کریپتوگزانتین، زئوزانتین و لیکوپن) و پلی‌فنل‌ها (پروآنتوسیانیدین و فلاونوئید‌ها) در جلوگیری از استرس اکسیداتیو و محافظت در برابر بیماری پریودنتال نقش بسزایی دارند.نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه مروری می‌توان نتیجه گرفت که، آنتی‌اکسیدان‌های رژیم غذایی می‌تواند در پیشگیری و درمان بیماران پریودنتیت مفید واقع شوند.واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، بیماری پریودنتال، استرس اکسیداتیو
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Dietary antioxidants and periodontal disease
چکیده انگلیسی مقاله Background: Periodontal disease is a common oral disease, which oxidative stress plays an important role in its pathogenesis. The onset and progress of this disease is influenced by balance between oral biofilm and host response. Regarding with the role of oxidative stress in the pathogenesis of periodontal disease and reduction of total antioxidant capacity in patients with periodontal disease, it is suggested that a sufficient dietary intake of antioxidants would be beneficial in the treatment of these patients.The aim of this review article was to evaluate the role of dietary antioxidants in periodontal diseasesMethods: The literature review has been performed in the database Pubmed, Google Scholar and Iranmedex from 1991 until 2013.after studying of 60 articles, fulltext of 30 articles were assessed.Findings: Assayed studies indicated that dietary antioxidants including vitamin C, vitamin E, carotenoids (a and b –carotene, beta-cryptoxanthin and zeoxanthin ) and polyphenols (proanthocyanidin , Flavonoids ) have an important role in protection against oxidative stress in periodontal disease.Conclusion: Based of the finding of this review study, It can be concluded that dietary antioxidants can be efficient in the prevention and treatment of patients with periodontitis.Key Words: Antioxidant, Periodontal Disease, Oxidative Stress
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله الناز اشرف زاده |
دانشجوي کارشناسي ارشد تغذيه، دانشکده پيراپزشکي،دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز، اهواز، ايران

احمد زارع جاويد |
استاديار،مرکز تحقيقات تغذيه وبيماري هاي متابوليک، دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز، اهواز ،ايران

فاطمه امرايي |
دانشجوي کارشناسي ارشد بيوشيمي باليني ، دانشکده پزشکي ، دانشگاه علوم پزشکي جندي شاپور اهواز، اهواز، ايران

سيد مرتضي صفوي |
دانشيار گروه تغذيه باليني ،دانشکده تغذيه وعلوم غذايي،دانشگاه علوم پزشکي اصفهان ،اصفهان ،ايران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/1980
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469443.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات