این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 شهریور 1404
تحقیقات نظام سلامت
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۳۱۷-۳۲۶
عنوان فارسی
غلظت ویتامین D سرم با شاخصهای سندرم متابولیک در زنان
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: مقدمه: برخی مطالعات مقطعی ارتباط کمبود ویتامین D با اجزای سندرم متابولیک را نشان دادهاند، اما یافتههای فعلی کاملاً با یکدیگر هماهنگ نیستند. با توجه به شیوع بالای کمبود ویتامین D در ایران، مطالعه حاضر در راستای این هدف طراحی گردید.روشها: 156 زن بالای 30 سال مبتلا به سندرم متابولیک به روش نمونهگیری تصادفی متوالی وارد مطالعه شدند. غلظت 25 هیدروکسی ویتامین D سرم [25(OH)D] و اجزای سندرم متابولیک اندازهگیری شد. سندرم متابولیک بر اساس (NCEP:ATP-III یا National Cholesterol Education Program/Adult Treatment Panel III) تعریف شد. افراد بر اساس غلظت 25(OH)D سرم به سه گروه طبقهبندی شدند.یافتهها: میانگین غلظتهای 25(OH)D سرم 8/10 ± 5/20 نانوگرم در میلیلیتر مشاهده شد. 5/54 % زنان کمبود ویتامین D، 1/23% در معرض خطر کمبود و 4/22% دارای سطوح نرمال ویتامین D بودند. بعد از تعدیل سن، BMI و فعالیت فیزیکی، آنالیز ANCOVA ارتباط آماری معکوس و معنیداری بین غلظت 25(OH)D سرم و قند خون ناشتا نشان داد (003/0P =). آنالیز MANCOVA ارتباط مستقیم و معنیداری بین غلظت 25(OH)D با سطوح HDL-C سرم نشان داد (14 0/0P = ). ارتباط دور کمر و غلظت 25(OH)D از نظر آماری معنیدار نبود. ارتباط آماری معنیداری بین غلظت 25(OH)D با سایر اجزای سندرم متابولیک مشاهده نشد.نتیجهگیری: ارتباط 25(OH)D سرم با قند خون ناشتا و HDL-C میتواند پیشگوکننده بیماریهای مزمن باشد، اما برای تعیین نقش ویتامین D با سندرم متابولیک و بیماریهای مرتبط با آن طراحی مطالعات آیندهنگر و کارآزماییهای بالینی ضروری به نظر میرسد.واژههای کلیدی: سندرم متابولیک، رژیم غذایی، ویتامین D، قند خون، پروفایل لیپیدی، زنان
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Association of Serum 25-hydroxyvitamin D concentration and Markers of Metabolic Syndrome in adult women
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Association between vitamin D deficiency and some components of metabolic syndrome was previously investigated by some cross sectional studies. Howevr, these findings are usually inconsistent. With regard to the high prevalence of vitamin D deficiency in Iran, this study was conducted to investigate the association of Serum 25-hydroxyvitamin D concentration and markers of metabolic syndrome in adult womenMethods: In this cross sectional study, 156 women aged ≥30 havig at least three criteria of the metabolic syndrome were recruited by consecutive random sampling. Serum 25(OH) D levels and the components of the metabolic syndrome were measured. Metabolic syndrome was defined according to NCEP/ATP III criteria. Subjects were grouped in three chategories according to their serum concentrations of 25(OH)D.Findings: Mean concentration of 25-hydroxyvitamin D in serum was 20.5 ± 10.8 ng/ml. 54.5% of the subjects were identified vitamin D deficient. Also, 23.1% and 22.4% were found insufficient and sufficient, respectively. After adjustment for age, BMI and physical activity, ANCOVA showed fasting blood sugar concentration was inversely associated with serum 25(OH)D(P=0.004). There was a significant correlation between HDL-C and vitamin D status (P=0.014). Waist circumference showed a relative but not statistically significant correlation with serum vitamin D concentration. Moreover, no significant association was observed between any other components of metabolic syndrome and vitamin D level across the chategorized groups.Conclusion: Based on stong association between serum 25(OH) D level with fasting blood sugar and HDL-C concentration, the former can be a predicivte parameter for chronic disease. However, to determine the role of vitamin D in metabolic syndrome and related disease, large prospective studies and clinical trials should be conducted in the future.Key Words: Metabolic Syndrome, Diet, 25-hydroxyvitamin D, Blood Glucose, Lipid Profiles, Women
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زمزم پاک نهاد |
مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه باليني، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
اعظم احمدي وسمه جاني |
گروه تغذيه باليني، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
محمد رضا مراثي |
گروه آمار و اپيدميولوژي، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
نشانی اینترنتی
http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/1998
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469393.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات