تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۱۹-۲۳

عنوان فارسی تأثیر مصرف چای سبز بر میزان شاخص توده بدنی، فشار خون و نبض در کارکنان اتاق عمل
چکیده فارسی مقاله مقدمه: چاقی یکی از مهم‌ترین عوامل خطر در بروز بیماری‌های غیر واگیر می‌باشد که حتی در کارکنان درمانی نیز شیوع رو به افزایشی دارد و می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌های مختلفی از جمله مشکلات قلبی- عروقی شود. روش‌های درمانی مختلفی در این زمینه ارایه شده است که یکی از آن‌ها، استفاده از چای سبز می‌باشد. بنابراین، هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تأثیر چای سبز بر میزان شاخص توده بدنی (Body mass index یا BMI)، فشار خون و نبض در کارکنان اتاق عمل بود.روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی قبل و بعد، بر روی 24 نفر از کارکنان اتاق عمل بیمارستان شهید مطهری فولادشهر اصفهان در سال 1394 انجام شد. بعد از اخذ رضایت‌نامه، از نمونه‌ها درخواست گردید تا روزانه 4 فنجان چای سبز حاوی 3 گرم برگ چای سبز در 300 میلی‌لیتر آب جوش (با دمای 80 درجه سانتی‌گراد) را به مدت 8 هفته مصرف نمایند. میزان BMI، نبض و فشار خون قبل و بعد از مصرف چای سبز اندازه‌گیری شد. در نهایت، داده‌ها در نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته‌ها: فشار سیستولیک و تعداد نبض بعد از 8 هفته مصرف چای سبز به طور معنی‌داری کاهش یافت، اما مصرف آن بر BMI و فشار دیاستولیک مؤثر نبود.نتیجه‌گیری: مصرف چای سبز می‌تواند جهت کاهش فشار خون سیستولیک و نبض مفید باشد و باعث بهبود وضعیت قلبی- عروقی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چای سبز، شاخص توده بدنی، فشار خون، نبض،

عنوان انگلیسی The Effect of Green Tea Consumption on the Body Mass Index, Blood Pressure, and Heart Rate of Operating Room Personnel
چکیده انگلیسی مقاله Background: Obesity is one of the most crucial risk factors in the occurrence of non-communicable diseases. Its prevalence has increased even among health care personnel and could render them susceptible to a myriad of diseases, particularly cardiovascular disorders (CVDs). Diverse treatment methods have been devised in this regard, one of which is the consumption of green tea. Owing to this, the present study attempted to explore the effect green tea exerts on the body mass index (BMI), blood pressure, and pulse rate of operating room personnel.Methods: The current before-and-after clinical trial was conducted on 24 operating room personnel at the Shahid Motahari Hospital in Isfahan, Iran, in 2015. After informed consent forms were obtained from the subjects, they were asked to consume 4 cups of green tea, containing 3 g of green tea leaves in 300 ml of boiled water at 80 ºC, daily for 8 weeks. Their BMI, blood pressure, and pulse rate were monitored before and after the consumption of green tea. Data analysis was carried out in SPSS software.Findings: The results of the study demonstrated that systolic pressure and pulse rate had a considerable decrease after 8 weeks of consumption of green tea. Nevertheless, no effect was observed on BMI and diastolic pressure.Conclusion: The consumption of green tea can cause a beneficial reduction in systolic blood pressure and pulse rate, and thus, improve the cardiovascular status.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سعید امینی رارانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه پرستاری داخلی جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

احمد قدمی |
استادیار، مرکز تحقیقات ترمیم زخم و گروه اتاق عمل، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

حجت‌اله یوسفی |
دانشیار، مرکز تحقیقات ترمیم زخم و گروه سلامت بزرگسالان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

کوروش مانی |
متخصص بیهوشی، بیمارستان شهید مطهری فولادشهر، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/2855
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469248.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات