|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۳۰-۳۴
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی ارتباط عوامل زمینهای با مصرف فستفود در دانشآموزان سال دوم دبیرستان شهر اصفهان |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: مصرف فستفود طی دهههای گذشته در میان نوجوانان افزایش چشمگیری یافته است. با توجه به این که بسیاری از عادات از جمله عادات غذایی نامناسب، در سنین نوجوانی شکل میگیرد و در سالهای بعدی عمر باقی میماند و زمینهساز بسیاری از بیماریهای مزمن میشود، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط برخی عوامل زمینهای با مصرف فستفود در دانشآموزان شهر اصفهان انجام شد.روشها: این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و جامعه هدف آن متشکل از 400 دانشآموز 16 ساله ساکن شهر اصفهان در سال تحصیلی 95-1394 بود. نمونهها متناسب با حجم و بر حسب جنسیت، از نواحی ششگانه آموزش و پرورش شهر اصفهان انتخاب شدند. ابزار جمعآوری اطلاعات، پرسشنامهای محقق ساخته شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و رفتار تغذیهای بود. دادهها با استفاده از آزمونهای Independent t و آزمون همبستگی Spearman در نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافتهها: شرکتکنندگان مطالعه، 400 نفر از دانشآموزان سال دوم دبیرستان (پایه یازدهم) و 200 دختر (50 درصد) و 200 پسر (50 درصد) بودند. تفاوت معنیداری بین میانگین نمره مصرف فستفود در دانشآموزان دختر (58/0 ± 35/9) و پسر (71/0 ± 16/11) وجود نداشت. (080/0 = P). بر اساس نتایج آزمون Spearman، بین میانگین نمره مصرف فستفود با تحصیلات پدر و مادر و درامد خانواده رابطه معنیدار و مستقیمی مشاهده شد (001/0 > P)، اما با امکانات و تسهیلات زندگی ارتباط معنیداری را نشان نداد.نتیجهگیری: انجام مداخلات در جهت اتخاذ رفتارهای تغذیهای سالم و کاهش مصرف فستفود در مدارس باید با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی- اجتماعی دانشآموزان و تحصیلات والدین آنها صورت پذیرد تا بتواند در درازمدت نقش مهمی در اتخاذ سبک زندگی سالم داشته باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
فستفود، عوامل جمعیتشناختی، دانشآموزان، |
|
عنوان انگلیسی |
The Relationship between the Underlying Factors and Fast Food Consumption among Second-Year High-School Students in Isfahan City, Iran |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: Fast food consumption has increased among teens over the past decades. Considering that many habits, including inappropriate food habits, are formed in adolescence, and in the coming years, life becomes the backbone of many chronic diseases, this study aimed to investigate the relationship between some of the underlying factors and fast food consumption among high-school students in Isfahan City, Iran.Methods: This was a descriptive-analytic research on 400 16-year-old students from Isfahan City, in the educational year of 2015-2016. Proportional to size, samples were selected from six areas in Isfahan City, according to their gender. The data collection tool was a researcher-made questionnaire, which included two sections of demographic and nutritional information. Data analysis was performed using independent t and spearman correlation tests via SPSS software.Findings: The participants were 400 students of the second year of high school (eleventh), 200 girls (50%) and 200 boys (50%). The mean score of fast food consumption was not significantly different among girl (0.57 ± 9.35) and boy (0.71 ± 11.16) students (P = 0.080). Spearman test showed that there was a significant and direct relationship between fast food consumption and parent's education and family income (P < 0.001 for both). However, there was no significant relationship between fast food consumption and living facilities.Conclusion: Interventions for adopting healthy nutrition and reducing the consumption of fast food should be done according to socioeconomic status of the students, and the education level of their parents; so, they can play a significant role in healthy lifestyle during their lives. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
علی اکبر کاوسی | دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زهره فتحیان | استادیار، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ایران
احمدعلی اسلامی | دانشیار، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/3246 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469167.pdf |
کد مقاله (doi) |
10.22122/jhsr.v14i1.3246 |
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی اصیل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|