|
تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۴، شماره ۱، صفحات ۲۴-۲۹
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی وضعیت کمخونی ناشی از فقر آهن در دانشآموزان دبستانی شهر اصفهان و تأثیر تغذیه بر بهبود آن |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع کمخونی ناشی از فقر آهن و تأثیر تغذیه مناسب دارای آهن بر رفع کمبود این عنصر معدنی در دانشآموزان دبستانی شهر اصفهان انجام شد.روشها: در این پژوهش مداخلهای، 200 دانشآموز 7 تا 12 ساله دو دبستان شهر اصفهان به شیوه تصادفی انتخاب شدند و پس از اندازهگیری نمایه توده بدنی (Body mass index یا BMI)، نمونه خون آنها جهت بررسی شاخصهای مورد نظر گرفته شد. سپس 35 نفر از دانشآموزان دارای فریتین کمتر از 12 میکروگرم در لیتر و هموگلوبین کمتر از 12 گرم در دسیلیتر انتخاب شدند و با ارایه آموزش و الگوی غذایی مناسب، پس از سه ماه مورد بررسی قرار گرفتند. دادهها در نرمافزار SPSS و سطح معنیداری 050/0 تجزیه و تحلیل گردید.یافتهها: شیوع کمخونی، فقر آهن و کمخونی ناشی از فقر آهن به ترتیب 0/6، 0/8 و 5/3 درصد بود. مقدار فریتین و هموگلوبین قبل از رژیم غذایی به ترتیب 11/10 ± 59/27 میکروگرم در لیتر و 97/0 ± 04/13 گرم در دسیلیتر گزارش شد که پس از مداخلات تغذیهای افزایش یافت (به ترتیب 07/10 ± 88/30 میکروگرم در لیتر و 87/0 ± 35/13 گرم در دسیلیتر). طی سه ماه پژوهش، اختلاف معنیداری بین میانگین هموگلوبین و فریتین در سطح اطمینان 95 درصد مشاهده گردید.نتیجهگیری: تغذیه مناسب با مواد حاوی آهن، میتواند سبب بهبود آهن موجود در سرم خون کودکان مبتلا به کمخونی ناشی از فقر آهن شود. همچنین، پیشنهاد میگردد برنامه غربالگری کودکان سن رشد در نظر گرفته شود و در صورت لزوم تحت درمان قرار گیرند. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
کمخونی، فقر آهن، دانشآموزان، |
|
عنوان انگلیسی |
The Prevalence of Iron Deficiency Anemia in Primary School Students in Isfahan City, Iran, and the Effect of Nutrition on its Recovery |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background: The present study aimed to determine the prevalence of iron deficiency anemia in primary school students in Isfahan City, Iran, in 2014, and the effects of nutrition on its recovery.Methods: In this interventional study, 200 students of two primary school in Isfahan, aged between 7 and 12 years were selected via multi-stage random sampling method. After measuring body mass index (BMI), blood samples were collected from these individuals. In the next stage, 35 students with serum ferritin of less than 50 μg/l, and hemoglobin (Hb) level of less than 12 g/dl were selected for new investigation under a controlled diet for 3 months. Then, blood tests were done again, and the obtained data were analyzed using SPSS software and statistical tests at the significance level of less than 0.05.Findings: The prevalence of anemia, iron deficiency, and iron deficiency anemia was 6.0%, 8%, and 3.5%, respectively. The mean ferritin and hemoglobin levels were 27.59 ± 10.11 μg/l and 13.04 ± 0.97 g/dl, respectively; after three months, these amounts increased to 30.88 ± 10.07 μg/l and 13.35 ± 0.87 g/dl, respectively. There was a significant relationship between hemoglobin and ferritin levels with nutrition in the level of 95% of confidence.Conclusion: Suitable nutrition can be used for improving the serum iron among anemic children. In addition, it is recommended to do screening programs for iron deficiency during the rapid growing age of children; so that they would be treated if necessary. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
مینا صالحی | کارشناس، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، ایران
اعظم اعرابي | استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، واحد شهرضا، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرضا، ایران
عبداله قاسمي | مراقب بهداشت، دبستان غير انتفاعي پسرانه ولايت، اصفهان، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/3266 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469166.pdf |
کد مقاله (doi) |
10.22122/jhsr.v14i1.3266 |
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
مقاله پژوهشی اصیل |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|