تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۱-۷

عنوان فارسی تأثیر مکمل قهوه سبز بر کاهش وزن و پارامترهای مرتبط با وزن: یک مرور سیستماتیک بر مطالعات کارآزمایی بالینی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: چاقی ذخیره بیش از حد انرژی به‌صورت چربی است که یک مشکل جدی پزشکی، اجتماعی و اقتصادی می‌باشد. از جمله عوامل مؤثر بر چاقی می‌توان به موقعیت جغرافیایی، محیط، اثرات ژنتیک، عدم تعادل انرژی، رژیم غذایی نامناسب و عدم فعالیت بدنی اشاره کرد. نشان داده شده است که عصاره دانه قهوه سبز از طریق تغییر سطح آدیپونکین پلاسما، توزیع چربی بدن و کاهش غلظت اسید چرب می‌تواند بر وزن اثرگذار باشد. با توجه به موارد بیان‌شده، مطالعه حاضر با هدف خلاصه‌کردن اطلاعات حاصل از مقالات کارآزمایی بالینی و آزمایشگاهی مربوط به بررسی اثر مکمل‌یاری با قهوه سبز بر وزن هریک از پارامترهای مرتبط با چاقی انجام شد. روش‌‌ها: به‌منظور انجام این پژوهش، مطالعات انجام‌شده مرتبط با اثر دریافت مکمل قهوه سبز بر کاهش وزن از بین مطالعات منتشرشده در بین سال‌های 1990 تا 2018 از پایگاه‌های داده PubMed، Scopus، ISI و Google Scholar با کلیدواژه‌های Green Coffee، Green Coffee Extract، Roasted Coffee، Decaffeinated Coffee، Chloronergic Acid، Obesity، Overweight، Body Fat Percent، BMI، Abdominal Fat، Antiobesity Agent، Weight Loss، Weight Decrease، Weight Gain و Weight Control استخراج شدند. یافته‌ها: مکانیسم دقیق اثرات عصاره قهوه سبز بر کاهش وزن، شاخص توده بدنی و درصد چربی بدن ناشناخته می‌باشد. یافته‌ها نشان می‌دهند که اسیدهای کلروژنیک به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی متعددی که دارند و با تأثیر بر فاکتورهای ضد التهابی می‌توانند تأثیر عمده‌ای بر تغییرات وزن داشته باشند که این تغییر می‌تواند خود را به‌صورت کاهش وزن، شاخص توده بدنی و یا سایر پارامترها نشان دهد. از سوی دیگر در برخی از مطالعات، اثرات ضد چاقی عصاره دانه قهوه سبز بر تغییرات بیان تکثیر پراکسی‌زوم آلفای کبدی گزارش شده است. نتیجه‌گیری: قهوه سبز می‌تواند با اثرگذاشتن بر متابولیسم چربی و گلوکز که شامل کاهش جذب گلوکز و در نتیجه کاهش انسولین سرم، مهار فعالیت گلوکز 6-فسفاتاز و همچنین سرکوب جذب چربی، کاهش لیپوژنز و افزایش لیپولیز می‌باشد، منجر به کاهش وزن، درصد چربی و شاخص توده بدنی (BMI: Body Mass Index) شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Green Coffee Supplementation on Weight Loss and Weight-Related Parameters: A Systematic Review of Clinical Trials
چکیده انگلیسی مقاله Background: Obesity is an excessive amount of energy stored in a form of fat in body, which is a serious medical, social, and economic problem. The factors affecting obesity include geographic location, environment, genetic effects, energy imbalance, inappropriate diet, and physical inactivity. It has been shown that green coffee extract can affect weight by changing plasma adiponectin levels, distributing body fat, and decreasing the concentration of fatty acids. This study aimed to summarize the data from clinical and laboratory trials related to the effect of green coffee supplementation on weight and parameters associated with obesity. Methods: To conduct the study, the articles published between 1990 and 2018 related to the effect of green coffee supplement on weight loss were searched in PubMed, Scopus, ISI, and Google Scholar databases. The search process was accomplished using the keywords of Green Coffee, Green Coffee Extract, Roasted Coffee, Decaffeinated Coffee, Chloronergic Acid, Obesity, Overweight, Body Fat Percent, BMI, Abdominal Fat, Antiobesity Agent, Weight Loss, Weight Decrease, Weight Gain, and Weight Control. Findings: The exact mechanism of green coffee extract in weight loss, BMI, and body fat percentage is still unknown. The findings suggest that chlorogenic acid plays a major role in weight changes due to its various antioxidant properties and its effect on anti-inflammatory factors, which can be manifested by a reduction in weight loss, BMI, or other parameters. Some studies have also shown the effects of green coffee bean extract on the changes in liver PPAR expression. Conclusion: Green coffee can affect lipid and glucose metabolism, which includes reduction of serum insulin as a result of a reduction in glucose uptake, inhibition of glucose 6 phosphatase activity, as well as suppression of lipid absorption, decrease of lipogenesis, and increase of lipolysis. These changes lead to weight loss, reduced fat percentage, and decreased BMI.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فاطمه مرادی |
دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

کیهان لطفی |
کارشناس تغذیه، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

مهران نوری |
کارشناس ارشد علوم بهداشتی تغذیه، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

غلامرضا عسکری |
دانشیار تغذیه جامعه، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/3574
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469098.pdf
کد مقاله (doi) 10.32592/hsr.2019.15.1.100
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات