تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۳۰۴-۳۰۹

عنوان فارسی تأثیر مکمل آستاگزانتین بر عملکرد شناختی و افسردگی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو: یک کارآزمایی بالینی دوسوکور
چکیده فارسی مقاله روش‌‌ها: این مطالعه بالینی تصادفی کنترل شده دوسوکور، بر روی 44 بیمار 30 تا 60 ساله مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. بیماران به‌طور تصادفی به مدت 8 هفته، روزانه 8 میلی‌گرم آستاگزانتین (22 نفر) و یا دارونما (22 نفر= روز) دریافت کردند. تغییرات افسردگی و عملکرد شناختی به‌ترتیب توسط پرسشنامه افسردگی بک (II) (BDI: Beck Depression Inventory) و پرسشنامه عملکرد شناختی (MSSE: Mini-Mental State Examination) ارزیابی شد. نتیجه‌گیری: به‌طور کلی، مصرف روزانه 8 میلی‌گرم مکمل آستاگزانتین در طی 8 هفته، می‌تواند اثرات مثبتی در بهبود عملکرد شناختی بیماران دیابتی داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Effect of Astaxanthin Supplementation on Cognitive Function and Depression in Patients with Type 2 Diabetes: A Double-blind, Randomised Controlled Trial
چکیده انگلیسی مقاله Background: Oral administration of astaxanthin may improve the symptoms of depression and cognitive function through its beneficial effects on inflammation and oxidative stress. This study was conducted to determine the effects of astaxanthin on depressive symptoms and cognitive performance in patients with type II diabetes mellitus. Methods: This double-blind randomized placebo-controlled clinical study was performed on 44 patients with type II diabetes mellitus aged 30-60 years. The patients were randomized into two groups to receive 8 mg astaxanthin (n=22) or placebo (n=22) daily for 8 weeks. Changes in depression and cognitive performance were assessed by Beck Depression Inventory-II (BDI-II) and Cognitive Functioning Questionnaire, respectively. Findings: After 8 weeks of intervention, the baseline cognitive function score was significantly improved only in the astaxanthin group during the study (P< 0.01). However, there was no significant decrease in the BDI-II score in any of the research groups. Conclusion: As the findings indicated, astaxanthin supplementation in diabetic patients had positive effects on cognitive function over 8 weeks.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نفیسه شکری مشهدی |
استادیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه بالینی، دانشکده علوم تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

مجید محمد شاهی |
استادیار، مرکز تحقيقات هيپرليپيدمي، دانشکده پیراپزشکی، گروه تغذیه، دانشکده تغذيه، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران

سعید سمندری |
متخصص روانپزشکی بیمارستان شهید مدرس، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

سعید سعادت |
کارشناس ارشد آمار زیستی، گروه آمار و ریاضیات، دانشکده علوم و تکنولوژی، دانشگاه PPA، فرانسه


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/3630
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469075.pdf
کد مقاله (doi) 10.32592/hsr.2020.15.4.107
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات