این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 3 آذر 1404
زیست فناوری
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۱۷۷-۱۸۴
عنوان فارسی
فعالیت ضد دیابت و ضد اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده سر ماهی هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis)
چکیده فارسی مقاله
بیماری دیابت یکی از مهمترین مشکلات مرتبط با سلامت در سراسر جهان میباشد. یکی از روشهای کنترل دیابت نوع 2 مهار آنزیم DPP-IV میباشد. باز داشتن این آنزیم میتواند با جلوگیری از شکستن سریع هورمونهای تنظیم کننده قند خون و در نتیجه طولانی تر کردن مدت زمان عملکرد آنها، کنترل قند خون در بیماران دیابتی را بهبود دهد. همچنین تقویت سیستم آنتی اکسیدانی بدن بیماران دیابتی میتواند از بروز بیماریهای ثانویه ناشی از استرسهای اکسیداتیو جلوگیری نماید. بنابراین به منظور تولید محصولی با عملکرد ضد دیابت و ضد اکسیداسیونی، سر ماهی هوور مسقطی با استفاده از آنزیم آلکالاز (5/1% وزن ماده اولیه) و به مدت 4 ساعت هیدرولیز گردید. میزان فعالیت بازدارندگی DPP-IV ، قدرت حذف رادیکال آزاد DPPH و توانایی کاهندگی محصول تولید شده ارزیابی شد. نتایج نشان داد که پروتئین هیدرولیز شده سر ماهی هوور مسقطی عملکرد زیست فعال وابسته به غلظت دارد و افزایش غلظت پروتئین منجر به افزایش معنی دار (05/0≥p) در توانایی زیست فعال محصول تولید شده گردید. مقدار IC50 پروتئین هیدرولیز شده در مهار DPP-IV و حذف DPPH به ترتیب 02/0±016/1 میلیگرم/ میلی لیتر و 015/0±297/0 میلیگرم/میلی لیتر بدست آمد. همچنین فعالیت کاهندگی در غلظت پروتئین 5/2 میلیگرم/میلی لیتر، 002/0±176/0 بوده است. در مجموع با توجه به نتایج بدست آمده میتوان بیان نمود که پروتئین هیدرولیز شده سر ماهی هوور مسقطی فعالیت ضد اکسیدانی و ضد دیابت قابل توجهی در شرایط آزمایشگاهی دارد و در صورت انجام پژوهشهای تکمیلی، میتواند به عنوان یک افزودنی غذایی به منظور ارتقاء سطح سلامت مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Antidiabetic and antioxidant activities of skipjack tuna (Katsuwonus pelamis) head protein hydrolysate
چکیده انگلیسی مقاله
Diabetes mellitus is a major health problem in the worldwide. Inhibition of DPP-IV is one of the methods to control diabetes type 2. Inhibition of this enzyme may improve glycemic control in diabetics by preventing the rapid breakdown and there by prolonging the physiological action of incretin hormones. Furthermore, improving the antioxidant system in diabetic patients can prevent the occurrence of secondary disease caused by oxidative stress. Therefore, the head of skipjack tuna was hydrolyzed with alcalase enzyme (1/5% of raw material weight) for 4 hours, in order to produce a product with antidiabetic and antioxidant activities. The DPP-IV inhibition activity, DPPH radical scavenging activity and reducing power of hydrolysate were measured. The results showed that the skipjack tuna head protein hydrolysate possess bioactive properties in a concentration dependent manner and increasing the protein concentration leads to a significant increase in bioactive properties of hydrolyzed product (p≤0.05). The IC50 of protein hydrolysate in DPP-IV inhibition and DPPH radical scavenging activities were obtained 1.016±0.02 mg/ml and 0.297±0.015 mg/ml, respectively. Also the reducing power of hydrolysate was 0.176±0.002 in 2.5 mg/ml protein concentration. Overall, according to the obtained results, it can be concluded that protein hydrolysate of skipjack tuna head possess high antioxidant and antidiabetic activities in vitro, and can be used as a food additive to enhance health level if additional research be conducted.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مینا اسمعیلی خاریکی | Mina Esmaeili Kharyeki
دانشجوی دکترا دانشگاه تربیت مدرس
مسعود رضایی | Masoud Rezaei
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس
صابر خدابنده | Saber Khodabandeh
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس
علی معتمدزادگان | Ali Motamedzadegan
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-22-16891-2&slc_lang=fa&sid=22
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/899/article-899-2429612.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات