این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 25 شهریور 1404
پژوهش های ماهی شناسی کاربردی
، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۷۹-۹۱
عنوان فارسی
اثرات تغذیهای عصارهی هیدروالکلی آویشن (Thymus vulgaris) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, ۱۷۵۸) در مواجهه با تنش شوری
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی اثرات عصاره آویشن در کپور معمولی، تعداد 180ماهی با میانگین وزنی (063/0±84/10) گرم به چهار تیمار و با 3 تکرار و 15 قطعه ماهی در هر تکرار بهطور تصادفی تقسیم شده و با جیرههای حاوی صفر، 5/0، 1، و 2 درصد عصاره گیاه آویشن به مدت 70 روز تغذیه شدند. در پایان دوره 30 قطعه ماهی از هر تیمار به مدت 12 ساعت تحت تنش شوریppt 13 قرار گرفته و مورد بررسی خون شناسی قرار گرفتند. بهاین منظور خونگیری در زمانهای قبل از تنش، 6، 24 و 72 ساعت پس از تنش انجام شد. در این بررسی افزودن عصاره گیاه آویشن در مدت پرورش، اثر معنیداری بر شاخصهای رشد نداشت (05/0P>). در بررسیهای خون شناسی هماتوکریت بعد از تنش شوری افزایش معنیداری در تیمارهای شاهد وتیمار 5% نسبت به قبل از تنش شوری نشان داد (05/0P<). هماتوکریت خون در72 ساعت بعد ازتنش شوری در تیمار1 و 2% با شاهد اختلاف معنیدار داشت(05/0P<). مقدار هموگلوبین 6 ساعت پس از تنش شوری، فقط در تیمارهای تغذیه شده با عصاره آویشن افزایش معنیداری را نسبت به قبل از تنش شوری نشان داد (05/0P<). در میزان گلبول سفید و قرمز خون و نیز مقادیر اندیسهای خونی (MCV، MCH وMCHC) قبل و بعد تنش شوری بین تیمارها تفاوت معنیداری مشاهده نشد(05/0P>). بر اساس نتایج بررسی حاضر افزودن عصاره آویشن در سطوح 5/0، 1 و 2 درصد جیره تاثیری در شاخصهای رشد و نیز فراسنجههای خونی ماهی کپورمعمولی در مواجهه با استرس شوری نداشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of dietary Thyme (Thymus vulgaris) extract on the growth indices and some hematological parameters in Common carp (Cyprinus carpio) to salinity stress.
چکیده انگلیسی مقاله
In order to survey on effects of dietary Thyme (Thymus vulgaris) extract on common carp 180 Fish with average weight of 10.84±0.063 were divided into four groups with three replicates (each replicate with 15 fihs), and fed with different levels of dietary Thyme extract including 0, 0.5, 1 and 2 % for 70 days. At the end of rearing period 30 fish from each group were exposed to 13 ppt sea salt for 12 hours and were studied for hematological parameters. In this regard, sampling were done in times of before salinity stress and 6, 24, 72 hours post salinity stress from caudal peduncles. In this study supplementary thyme extract in food has no effects on growth performance after rearing period (P>0.05). in hematological study, after salinity stress hematocrit levels in treatments 0.5 % was increased compared to control group (p< 0.05). And so hematocrit value in fish of treatments 1% and 2% groups were calculated significantly higher compare with control, 72 h post salinity stress (p< 0.05). Hemoglobin levels just in the treatment groups were significantly increased after salinity stress (p< 0.05).The white blood cells (WBC) and red blood cell (RBC)counts and so hematological indices (MCV, MCH, MCHC value) had no significant difference among all studied fish (P>0.05). Totally in this study supplementary 0.5, 1 and 2 % dietary thyme extract has no effect on growth performances and hematological parameters in common carp in salinity stress situation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رضاقلی تبار | Reza gholi tabar
ولی اله جعفری | Valiollah Jafari
محمد مازندرانی | Mohammad Mazandarani
نشانی اینترنتی
http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-360-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1419/article-1419-2414341.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات