این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۷۹-۹۱

عنوان فارسی اثرات تغذیه‌ای عصاره‌ی هیدروالکلی آویشن (Thymus vulgaris) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, ۱۷۵۸) در مواجهه با تنش شوری
چکیده فارسی مقاله           به منظور بررسی اثرات عصاره آویشن در کپور معمولی، تعداد 180ماهی با میانگین وزنی (063/0±84/10) گرم به چهار تیمار و با 3 تکرار و 15 قطعه ماهی در هر تکرار به­طور تصادفی تقسیم شده و با جیره­های حاوی صفر، 5/0، 1، و 2 درصد عصاره گیاه ­آویشن به مدت 70 روز تغذیه شدند. در پایان دوره 30 قطعه ماهی از هر تیمار به مدت 12 ساعت تحت تنش شوریppt  13 قرار گرفته و مورد بررسی خون شناسی قرار گرفتند. به­این منظور خون­گیری در زمان­های قبل از تنش، 6، 24 و 72 ساعت پس از تنش انجام شد. در این بررسی افزودن عصاره گیاه آویشن در مدت پرورش، اثر معنی­داری بر شاخص­های رشد نداشت (05/0P>). در بررسی­های خون شناسی هماتوکریت بعد از تنش شوری افزایش معنی­داری در تیمارهای شاهد وتیمار 5%  نسبت به قبل از تنش شوری نشان داد (05/0P<). هماتوکریت خون در72 ساعت بعد ازتنش شوری در تیمار1 و 2% با شاهد اختلاف معنی­دار داشت(05/0P<). مقدار هموگلوبین 6 ساعت پس از تنش شوری، فقط در تیمارهای تغذیه شده با عصاره آویشن افزایش معنی­داری را نسبت به قبل از تنش شوری نشان ­داد (05/0P<). در میزان گلبول سفید و قرمز خون و نیز مقادیر اندیس­های خونی (MCV، MCH وMCHC) قبل و بعد تنش شوری بین تیمارها تفاوت معنی­داری مشاهده نشد(05/0P>). بر اساس نتایج بررسی حاضر افزودن عصاره آویشن در سطوح 5/0، 1 و 2 درصد جیره تاثیری در شاخص­های رشد و نیز فراسنجه­های خونی ماهی کپورمعمولی  در مواجهه با استرس شوری نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of dietary Thyme (Thymus vulgaris) extract on the growth indices and some hematological parameters in Common carp (Cyprinus carpio) to salinity stress.
چکیده انگلیسی مقاله In order to survey on effects of  dietary Thyme (Thymus vulgaris) extract on common carp 180 Fish with average weight of 10.84±0.063 were divided into four groups  with three replicates (each replicate with 15 fihs), and fed with different levels of dietary Thyme extract including 0, 0.5, 1 and 2 % for 70 days. At the end of rearing period 30 fish from each group were exposed to 13 ppt sea salt for 12 hours and were studied for hematological parameters. In this regard, sampling were done in times of  before salinity stress and 6, 24, 72 hours post salinity stress from caudal peduncles.  In this study supplementary thyme extract in food has no effects on growth performance after rearing period (P>0.05). in hematological study, after salinity stress hematocrit levels in treatments 0.5 % was increased compared to control group (p< 0.05). And so hematocrit value in fish of treatments 1% and 2% groups were calculated significantly higher compare with control,  72 h post salinity stress (p< 0.05). Hemoglobin levels just in the treatment groups were significantly increased after salinity stress  (p< 0.05).The white blood cells (WBC)  and red blood cell (RBC)counts and so hematological indices (MCV, MCH, MCHC value) had no significant difference among all studied fish (P>0.05). Totally in this study supplementary 0.5, 1 and 2 % dietary thyme extract has no effect on growth performances and hematological parameters in common carp in salinity stress situation.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله رضاقلی تبار | Reza gholi tabar


ولی اله جعفری | Valiollah Jafari


محمد مازندرانی | Mohammad Mazandarani



نشانی اینترنتی http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-360-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1419/article-1419-2414341.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات