|
پژوهش های علوم دامی، جلد ۲۹، شماره ۴، صفحات ۱۲۷-۱۳۹
|
|
|
عنوان فارسی |
Effects of different level of arginine on antioxidant status, serum carotenoid levels and carcass traits in broilers challenged with Eimeria spp |
|
چکیده فارسی مقاله |
زمینه مطالعاتی: کوکسیدیوز یکی از رایجترین بیماریها در صنعت طیور در سرتاسر جهان است که با انتریت شناخته میشود. کوکسیدیوز باعث ایجاد زیانهای اقتصادی در طیور جوان میشود، زیرا سبب مرگومیر و اسهال میشود. این بیماری غلظت پلاسمایی آرژنین را کاهش میدهد و سیستم آنتی اکسیدانی را سرکوب میکند. هدف: این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات آرژینین بر وضعیت آنتی اکسیدانی، صفات لاشه و سطوح سرمی کاروتونوئیدها در جوجههای چالش یافته با گونههای آیمریا انجام شد. روش کار: تعداد 384 جوجهی گوشتی نژاد راس از هردو جنس به 8 گروه، با 6 تکرار و 8 پرنده در هر تکرار تقسیم بندی شدند و تا 21 روزگی در شرایط مشابهی پرورش یافتند. در روز 21، جوجههای گوشتی با گونههای آیمریا چالش یافتند. جوجههای گوشتی به دو بخش عفونی و غیر عفونی تقسیم بندی شدند و سطوح (85، 100، 125 و 150%) آرژنین را دریافت کردند. سطوح آنزیمهای آنتی اکسیدان، مالون دیآلدهید، نیتریک اکسید، صفات لاشه و سطوح کاروتنوئیدها ارزیابی شدند. نتایج: نتایج نشان داد که چالش با کوکسیدیوز ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و سطح کاروتنوئیدها را کاهش داد ولی سطح مالون دیآلدهید و سطح نیتریک اکسید را در مقایسه با گروههای غیر عفونی افزایش داد (0.05P<). افزودن آرژینین به جیره در سطوح 125% و 150% ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و سطح کاروتنوئیدها را افزایش داد ولی سطح مالون دیآلدهید و سطح نیتریک اکسید را در مقایسه با گروههای غیر عفونی کاهش داد (0.05P<). نتیجهگیری: در مجموع، کوکسیدیوز ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و سطح کاروتنوئیدها را کاهش داد و سطح مالون دیآلدهید و سطح نیتریک اکسید را در مقایسه با گروههای غیر عفونی افزایش داد، ولی سطوح بزرگتر آرژینین اثرات منفی عفونت را کاهش داد. در مجموع، میتوان بیان نمود که سطوح بزرگتر آرژینین وضعیت آنتی اکسیدانی را در شرایط عفونی بهبود بخشید. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
ظرفیت آنتی اکسیدانی، جوجههای گوشتی، کوکسیدیوز، مالون دیآلدهید، کاروتنوئید، |
|
عنوان انگلیسی |
Effects of different level of arginine on antioxidant status, serum carotenoid levels and carcass traits in broilers challenged with Eimeria spp |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: Coccidiosis is one of the most common diseases in poultry industry in all over the world that is characterized by enteritis. Coccidiosis causes economic losses in chicks, because it induces diarrhea and deaths. This disease decreases the plasma concentration of arginine and suppresses antioxidant system. This study aimed to evaluate the effects of different levels of arginine on antioxidant status, carcass traits, and serum carotenoid levels in broiler chicks challenged with Eimeria spp. Materials and Methods: A total number of 384 one-day-old broiler chicks (Ross 308) of mixed sex was allocated into 8 groups with 8 birds/pen from grower period. At 21 days, broiler chickens were challenged with a mixture of Eimeria species. Birds were divided into infected and uninfected groups and received arginine at 85, 100, 125, and 150 % of recommended levels. The levels of antioxidant enzymes, malondialdehyde (MDA), nitric oxide (NO), and serum carotenoid levels were assessed in blood sera and also carcass traits were evaluated. Results: Coccidiosis decreased total antioxidant capacity, and serum carotenoid levels, but increased MDA and NO in comparison with uninfected Birds (p<0.05). However, 125 and 150% diets, increased total antioxidant capacity and serum carotenoid levels, but decreased MDA (P<0.05). Conclusion: In conclusion, coccidiosis decreased antioxidant status and serum carotenoid levels in broiler, but dietary inclusion of higher levels of arginine improved antioxidant status and serum carotenoid levels. In summary, higher levels of arginine could be recommended to improve antioxidant capacity and serum carotenoid levels in broiler challenged with coccidiosis. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
ظرفیت آنتی اکسیدانی,جوجههای گوشتی,کوکسیدیوز,مالون دیآلدهید,کاروتنوئید |
|
نویسندگان مقاله |
F Izadi yazdanabadi | , Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
Gh Moghaddam | , Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
A Nematollahi | Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran
H Daghighkia | Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran
H Sarir | Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Birjand, Birjand, Iran
|
|
نشانی اینترنتی |
https://animalscience.tabrizu.ac.ir/article_10488_fc7666c1649e07af3b67c1763c01ba21.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1407/article-1407-2414282.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|