این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 3 آذر 1404
میکروب شناسی مواد غذایی
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۸۲-۹۱
عنوان فارسی
بررسی مقایسهای اثرات ضد باکتریایی فراکسیونهای قطبی، نیمه قطبی و غیرقطبی عصاره نسترن وحشی (Rosa canina L.) علیه برخی باکتریهای پاتوژن غذازاد
چکیده فارسی مقاله
با توجه به تقاضای روزافزون مواد غذایی در سراسر دنیا، افرادی به طور سهوی یا عمدی، از طریق تولید، عرضه، واردات و صادرات مواد غذایی فاسد و آلوده، سبب بیماری های لحظه ای، کوتاه مدت، طولانی مدت و حتی مرگ بسیاری از افراد می شوند. نسترن وحشی (Rosa canina L.) یکی از گیاهان دارویی ارزشمندی است که مردم اکثر سرزمینها از میوههای آن برای درمان بعضی از بیماریها استفاده میکنند. هدف از این مطالعه بررسی اثر آنتیباکتریال فراکسیونهای قطبی، نیمه قطبی، غیرقطبی عصاره گیاه نسترن وحشی بر روی باکتریهای سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریامنوسیتوژنز و اشریشیا کولی بود. ابتدا عصارههای متانولی، کلروفرمی و هگزانی نسترن وحشی تهیه شد و تأثیر غلظتهای مختلف این عصارهها موردبررسی قرار گرفت. تمامی آزمایشها با روش انتشار چاهک و تعیین MIC و MBC بر روی سویههای استاندارد باکتری های مورد نظر انجام گرفت. عصاره کلروفرمی گیاه نسترن وحشی در غلظت 25/6 میکروگرم در میلیلیتر از رشد باکتری گرم مثبت لیستریا مونوسیتوژنز جلوگیری کرد. درحالیکه برای اثر بر باکتریهای گرم منفی سودوموناس آئروژینوزا و اشریشیا کولی به غلظتهای بالای عصاره کلروفرمی نیاز بود. عصاره متانولی گیاه نسترن وحشی در غلظت 25 میکروگرم در میلیلیتر اثر مهارکنندگی و کشندگی هم بر باکتریهای گرم مثبت و هم بر باکتریهای گرم منفی داشت و عصاره کلروفرمی این گیاه بیشترین اثر مهارکنندگی را روی باکتری لیستریا مونوسیتوژنز داشت. در حالت کلی میتوان نتیجه گرفت که عصاره گیاه نسترن وحشی دارای اثر ضدباکتریایی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Comparative study of antibacterial effects of polar, semi-polar, and nonpolar fractions of Rosa canina extract against some pathogenic bacteria
چکیده انگلیسی مقاله
Due to the increasing demand for food worldwide, people inadvertently or deliberately, through the production, supply, import, and export of spoiled and contaminated food, cause instantaneous diseases, short-term, long-term, and even many deaths. Rose canina is one of the most valuable medicinal plants that most people use in their lands to treat some diseases. The purpose of this study was to investigate the antimicrobial effects of polar, semi-polar, and non-polar fractions of Rosa canina L. extract on Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, and E. coli. In this study, Rosa canina was used. First, methanolic, chloroform and hexane extracts of R.canina were extracted, and the effects of different concentrations of these extracts were investigated. All experiments were carried out using the well-diffusion method and MIC and MBC determination on standard strains of Intended bacterias. The chloroform extract of the Rosa canina prevented at a concentration of 6.25 μg / ml has an inhibitory effect on Gram-positive bacteria in Listeria monocytogenes. While the impact on gram-negative bacteria of Pseudomonas aeruginosa and Escherichia coli is required for high concentrations of chloroform extract. Methanolic extract of Rosa canina at a concentration of 25 μg / ml has an inhibitory and killing effect on both gram-positive bacteria and gram-negative bacteria, and the chloroform extract of this plant has a most inhibitory effect on Listeria monocytogenes. In general, it can be concluded that the extract of Rosa canina has an antibacterial effect.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ساناز طهماسبی |
1- گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اهر، ایران
چنگیز احمدی زاده |
گروه میکروبیولوژی،دانشکده علوم پایه،واحد اهر،دانشگاه آزاد اسلامی،اهر،ایران
نشانی اینترنتی
http://jfm.iaushk.ac.ir/article_672943_6f89108ddec554321ef349eac21b51ad.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1274/article-1274-2413839.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات