پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱، شماره ۲، صفحات ۲۲-۳۶

عنوان فارسی تاثیر اسید لینولئیک جفت شده (CLA) بر صفات تولیدی و مورفولوژی روده کوچک جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله در آزمایشی به منظور بررسی تاثیر اسید لینولئیک جفت شده بر صفات تولیدی و خصوصیات مورفولوژیک روده کوچک، از 300 قطعه جوجه گوشتی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار و 15 جوجه در هر تکرار استفاده شد. جیره های آزمایشی عبارت بودند از جیره­های حاوی 7% روغن سویا، 7% CLA، 5/3% CLA + 5/3% روغن سویا، 10 درصد روغن هیدروژنه و جیره شاهد فاقد چربی. کمترین افزایش وزن و مصرف خوراک در تیمار حاوی 7% CLA مشاهده گردید اما تاثیر تیمار مذکور بر ضریب تبدیل غذایی معنی دار بود (05/0 >P). بطور کلی جیره حاوی روغن سویا و نیز جیره فاقد چربی منجر به کاهش معنی­دار (05/0 >P) در ارتفاع پرزهای روده در بخش­های دئودنوم و ژژنوم گردیدند ولی در ایلئوم فقط جیره حاوی روغن سویا منجر به بروز چنین کاهشی شد (05/0 >P). جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی 5/3% روغن سویا + 5/3% CLA دارای بلند ترین طول پرز بودند. جیره 5/3% روغن سویا + 5/3% CLA منجر به کاهشی معنی­دار در تعداد سلول گابلت و نیز ضخامت اپیتلیوم گردیدند. تیمار حاوی 7% روغن سویا و نیز جیره فاقد چربی منجر به افزایش معنی­داری در ضخامت اپیتلیوم شدند. عمق کریپت در بخش دئودنوم و ژژنوم توسط جیره حاوی 5/3% روغن سویا + 5/3% CLA افزایش یافت بطوریکه تفاوت مشاهده شده بجز با تیمار حاوی 7% روغن سویا در دئودنوم، در مقایسه با سایر تیمارها در هر دو بخش از نظر آماری معنی­دار بودند (05/0 >P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که اسید لینولئیک جفت شده در سطح 7% جیره بطور نامطلوبی صفات تولیدی را در جوجه­های گوشتی تحت تاثیر قرار داده اما در سطح 5/3% منجر به اثرات مطلوبی بر مورفولوژی روده و بویژه افزایش طول پرز گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید لینولئیک جفت شده، مورفولوژی روده کوچک، جوجه گوشتی

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله میثم علیپور |


بهمن نویدشاد |


مسعود ادیب مرادی |


رضا سید شریفی | seyed sharifi



نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-40&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-239024.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات