|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۸۳-۹۲
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تغییرات فیزیکوشیمیایی و میکروبی خیار تازه برش خورده در بستهبندی با اتمسفر اصلاح شده از جنس پلی پروپیلن حاوی نانوذرات رس |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: بستهبندی مواد غذایی از عمدهترین کاربردهای فناوری نانو در مبحث غذا است. از جمله نانوذرات مورد استفاده در بستهبندی مواد غذایی میتوان به نانوذرات رس اشاره کرد. این تحقیق با هدف بررسی اثر فیلم حاوی نانو ذرات رس و بستهبندی اتمسفر اصلاح شده به منظور کاهش فساد و افزایش عمر ماندگاری برشهای تازه خیار انجام شد. مواد و روشها: تأثیر بستهبندی با فیلم حاوی نانوذرات رس بر برشهای خیار بررسی شد. آزمون به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه سطح در فاکتور میزان رس (0، 1 و 3%) و شش سطح در فاکتور زمان (0، 3، 5، 7، 9 و11 روز) با سه تکرار انجام شد. برشهای خیار در بستهبندیهای از جنس پلیپروپیلن حاوی 1 و 3% نانوذرات رس و پلیپروپیلن بدون ذرات نانو (نمونه کنترل) تحت اتمسفر اصلاح شده بستهبندی شد. سپس بستهها در دمای 1±4 درجه سانتیگراد در رطوبت نسبی 2 ±90% ذخیره سازی شد. ارزیابی بار میکروبی در فواصل 5-3 روز و ویژگیهای شیمیایی، میزان کلروفیل، بافت، رنگ در فواصل 2 روز انجام شد. یافتهها: نمونه کنترل طی 11 روز نگهداری وزن بیشتری از دست داد (05/0p<) همچنین در انتهای دوره نگهداری دارای بیشترین مقدار L*،a* وb* بود (01/0p<). کلروفیل و استحکام در فیلم حاوی 3% نانوذرات کاهش کمتری نشان داد (01/0p<). همچنین استفاده از اتمسفر اصلاح شده راهکاری مناسب برای نگهداری میوه و سبزیجات است به طوری که بستهبندی حاوی نانوذرات رس تحت اتمسفر اصلاح شده به طور قابل توجهی باعث کاهش جمعیت میکروبی طی نگهداری شد (05/0p<). نتیجه گیری: استفاده از بستههای حاوی نانوذرات رس تحت اتمسفر اصلاح شده گزینه مناسبتری نسبت به نمونه کنترل در حفظ محصول است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
برشهای خیار، نانوذرات رس، بستهبندی اتمسفر اصلاح شده |
|
عنوان انگلیسی |
Changes in the Physicochemical and Microbial Properties of Fresh-cut Cucumber during Storage as Affected by Modified Atmosphere Packaging and Films of polypropylene Containing Clay Nanoparticles |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Food packaging is one of the main applications of nanotechnology in the food section. Clay nanoparticles are among the nanoparticles used in food packaging. In this study, the effect of packaging film containing nano-clay particles on the characteristics of cucumber slices was investigated. Materials & Methods: The effect of nano-clay particles (0, 1 and 3%) and time (0, 3, 5, 7, 9 and 11 days) were studied in three replications in a completely randomized design. Cucumber slices were packaged in polypropylene (control samples) and polypropylene containing 1 and 3% nano-clay hydrophilic bentonite under modified atmosphere packaging. All samples were stored at 4 ± 1 °C at a relative humidity (RH) of 90 ± 2 %. Microbial population was determined at 3-5 day intervals, and chemical properties, chlorophyll, texture, color were studied at 2-day intervals. Results: Control samples showed more loss of weight (p< 0.05) and higher L*, a* and b* during the storage (p< 0.01). Chlorophyll and firmness of the cucumber slices in the film containing 3% of nano-clay showed less decrease (p< 0.01). In addition, the application of modified atmosphere showed positive effect to preserve fruits and vegetables and packages containing clay nanoparticles significantly reduced the microbial population (p< 0.05). Conclusion: The packages containing clay nanoparticles under the modified atmosphere were more appropriate option than the control packaging in preserving the product. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Cucumber slices, Nano-clay, Modified atmosphere packaging |
|
نویسندگان مقاله |
بهروز عزیزیان دهکردی | B aziziyan Dehkordi Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
نفیسه زمین دار | N Zamindar Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
زهرا قربانی | Z Ghorbani Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)
لیلا مصفی | L Mosafa Shahreza Branch, Islamic Azad University دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3239-2&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
صنایع غذایی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|