علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۲۵-۳۴

عنوان فارسی اثر محافظتی تمرین هوازی همراه با مصرف سیر بر لیپوکالین-۲ و IL-۱ß در زنان چاق مبتلا به فشار خون بالا
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: چاقی و التهاب نقش مهمی در افزایش فشار خون دارند. هدف از این پژوهش بررسی اثر محافظتی تمرین هوازی همراه با مصرف سیر  بر شاخص‌های التهابی (Lcn-2 و IL-1ß ) در زنان مبتلا به فشار خون بالا و چاق می‌باشد. مواد و روش‌ها: تعداد 36 نفر زن مبتلا به فشارخون از شهر ساری انتخاب و به­طور تصادفی به چهار گروه (کنترل ، سیر، تمرین و تمرین+سیر) تقسیم شدند. گروه­های تمرین به­مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه (با شدت 55 تا 65  درصد ضربان قلب ذخیره و مدت 30 تا 55 دقیقه) در برنامه تمرینی هوازی فزاینده شرکت کردند. گروه­های سیر و تمرین+سیر، 1000 میلی­گرم مکمل تجاری سیر را به مدت هشت هفته (پس از صبحانه و شام) مصرف نمودند. دو روز قبل و بعد از اجرای پروتکل، در حالت ناشتا خون­گیری انجام شد. برای تجزیه و تحلیل آماری از تحلیل واریانس در سطح معنی‌داری 05/0 p≤ استفاده شد. یافته‌ها‌: نتایج نشان داد که میزان وزن، شاخص توده بدنی و فشار خون سیستولی در گروه‌های تجربی کاهش معنی‌داری داشت (به ترتیب 009/0p=، 010/0p= و 000/0p=). همچنین کاهش معنی‌داری در میزان Lcn-2 و IL-1ß در گروه سیر (019/0p= و 014/0p=)، تمرین (000/0p= و 029/0p=) و تمرین+سیر (001/0p= و 004/0p=) مشاهده شد. نتیجه گیری: به‌نظر می‌‌رسد تمرینات ورزشی هوازی همراه با مصرف سیر باعث بهبود شاخص‌های التهابی Lcn-2 و IL-1β همراه با کاهش فشار خون سیستولی و ترکیب بدنی در زنان دارای فشار خون بالا و چاق می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ورزش هوازی، سیر، التهاب و فشار خون

عنوان انگلیسی Protective Effect of Aerobic Training along with Garlic on Lipocalin-2 and IL-1β in Obese Women with High Blood Pressure
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Obesity and inflammation play an important role in the development of hypertension. The aim of this study was to examine the protective effect of aerobic training along with garlic on some inflammatory indices (Lcn-2 and IL-1β) in obese women with high blood pressure.  Materials & Methods: In this study, 36 women with hypertension were selected from Sari City (north of Iran) and were randomly divided into four groups (Control, Garlic, Training and Training+Garlic). The training groups participated in a progressive aerobic training for eight weeks, three sessions a week (55 to 65% of the reserved heart rate and for 30 to 55 min). The Garlic and Training+Garlic groups were provided with 1000 mg of commercial garlic supplement for eight weeks (after breakfast and dinner). Two days before and after the protocol, the blood samples were taken in fasting state. Statistical analysis was performed using a one way analysis of variance, and significance was accepted at p ≤ 0.05. Results: The results showed that the weight, body mass index (BMI) and systolic blood pressure decreased significantly in the experimental group ( p=0.009, p=0.010 and p=0.000, respectively). Also there was a significant reduction of Lcn-2 and IL-1β in the Control-Garlic (p=0.019 and p=0.014), Control-Training (p=0.000 and p=0.029) and Training+Garlic groups (p=0.001 and p=0.004). Conclusion: It seems that aerobic training and garlic reduce the inflammatory indices of Lcn-2 and IL-1β with reduced SBP and body composition in women with high blood pressure and obesity.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Aerobic exercise, Garlic, Inflammation, Blood pressure

نویسندگان مقاله سیده لیلا خاتمی ساروی | L khatami saravi
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی

احمد عبدی | A abdi
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی

علیرضا براری | AR barari
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3042-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات