این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 13 مهر 1404
پژوهش آب در کشاورزی
، جلد ۳۰، شماره ۳، صفحات ۳۷۳-۳۸۶
عنوان فارسی
اثر شوری آب آبیاری بر خصوصیات مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دو واریته لیسیانتوس (Eustoma grandiflorum)
چکیده فارسی مقاله
به منظور مطالعه اثر شوری آب آبیاری بر صفات مورفولوژیکیو فیزیولوژیکی گیاه لیسیانتوس، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. آزمایش بهصورت گلدانی، هیدروپونیک درون ماسه با دو واریته لیسیانتوس شاخه بریده سفید و شامپاین و چهار سطح شوری (0، 40،20 و 60 میلی مولار محلول سدیم کلرید) انجام شد. نتایج نشان داد با افزایش شوری ارتفاع گیاه، وزن تر و خشک آن کاهش یافت. همچنین میزان کلروفیل a، سرعت فتوسنتز و محتوای نسبی آب در گیاهان تیمارشده با 60 میلی مولار سدیم کلرید به ترتیب 31 %، 62 %و 20 % نسبت به مقادیر این صفات در تیمار شاهد کمتر بود. از طرفی نتایج نشان داد طول ریشه با افزایش شوری افزایش یافت، به طوری که در شوری 60 میلی مولار طول ریشه 43% نسبت به شاهد افزایش نشان داد. همچنین میزان نشت یونی و مالون دی آلدئید با افزایش شوری افزایش نشان داد. میانگین وزن خشک، ارتفاع گیاه و سرعت فتوسنتز در واریته سفید خالص به ترتیب 47%، 27% و 31% بیشتر از واریته شامپاین بود. همچنین واریته سفید خالص توانست بهتر از واریته شامپاین در شرایط تنش شوری صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی خود را مانند ارتفاع، وزن خشک، محتوای نسبی و پایداری غشای سلول حفظ کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تنش، سدیم کلرید، فتوسنتز، نشت یونی، هیدروپونیک،
عنوان انگلیسی
Effect of Irrigation Water Salinity on Morphological, Physiological, and Biochemical Characteristics of Two Lisianthus Varieties (Eustoma grandiflorum)
چکیده انگلیسی مقاله
In order to investigate the effect of salinity on morphological, physiological and biochemical characteristics of Lisianthus, a pot experiment was conducted hydroponically in sand. Two Lisianthus varieties (‘Champagne’ and ‘Pure White’) and four NaCl concentrations (0, 20, 40, 60 mM) were combined factorially based on a complete randomized design with four replications. The result showed that as salinity increased plant height and fresh and dry weights decreased. Also, chlorophyll a content, photosynthesis rate, and relative water content of plants treated with 60 mM NaCl were, respectively, 31%, 62%, and 20%, lower than the controls. In addition, root length increased with increasing salinity, so that in plants treated with 60 mM NaCl root length was 43% larger than the controls. Further, electrolyte leakage and Malondialdehyde (MDA) content increased with increasing salinity. Results revealed that dry weight, plant height, and photosynthesis rate in ‘Pure White’ were, respectively, 47%, 27%, and 31% higher than in ‘Champagne’. Moreover, under salinity stress, ‘Pure White’ could maintain better morphological and physiological characteristics, i.e. plant height, dry weight, relative water content and cell wall stability compared with ‘Champagne’.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نبی اله اشرفی |
دانشجوی دکترای علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
عبدالحسین رضایی نژاد | rezaei nejad
دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه لرستان (Lorestan university)
نشانی اینترنتی
http://wra.areo.ir/article_107157_c983c9beffc20ee8a60ae7aac8d1211e.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1318/article-1318-233402.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات