میکروب شناسی مواد غذایی، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۲۳-۲۹

عنوان فارسی اثر ضد میکروبی بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول (BHA) بر روی سالمونلا تیفی موریوم و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و پنیر سفید ایرانی
چکیده فارسی مقاله چکیده هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد میکروبی بوتیلیتدهیدروکسیآنیزول به ‌صورت تنها و توأم با‌اتیلن دی آمین تترا استیک اسیدبر باکتری‌ های سالمونلا تیفی موریوم و لیستریامونوسیتوژنز در محیط کشت و در پنیر سفید ایرانی بود. در مرحله اول مطالعه، حداقل غلظت ممانعت کنندگی بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول بر روی باکتری‌ های مورد مطالعه اندازه‌ گیری شد. نمونه‌ های پنیر تهیه شده از شیر پاستوریزه در یک گروه شاهد و سه گروه تیمار به ‌صورت تجربی با سالمونلا تیفی موریوم و لیستریامونوسیتوژنز آلوده شدند. نمونه‌ های تیمارها دارای مقادیر 2500، 5000 و 10000 میکروگرم در میلی ‌لیتر از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول به تنهایی و مقادیر 2500، 5000 و 10000 میکروگرم در میلی ‌لیتر از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول توام بااتیلن دی آمین تترا استیک اسیدبودند. در مرحله بعد باکتری‌ های مورد نظر در روزهای مختلف شمارش شدند.نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد در صورت استفاده از بوتیلیتد هیدروکسی آنیزول توام با اتیلن دی آمین تترا استیک اسید، تعداد باکتری ‌های سالمونلا تیفی موریوم و لیستریامونوسیتوژنز موجود در محیط کشت و همچنین در مدل پنیر سفید ایرانی به مقدار قابل توجهی کاهش می‌یابد.نتایج این مطالعه نشان داد که می‌توان از بوتیلیتدهیدروکسیآنیزول برای افزایش مدت زمان ماندگاری پنیر سفید ایرانی استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antibacterial effect of Butylated Hydroxy Anisole (BHA) on Salmonella typhymurium and Listeria monocytogens in culture media and Iranian White Cheese
چکیده انگلیسی مقاله Abstract The aim of this study was to evaluate antimicrobial effect of Butylated Hydroxy Anisole alone and in combination with EDTA against S. typhimurium and L. monocytogenes in culture media and Iranian White Cheese. At the first phase, Minimum Inhibitory Concentrations (MIC) of Butylated Hydroxy Anisole and EDTA against bacteria were measured. The samples of cheese made from pasteurized milk where infected experimentally with S. typhimurium and L. monocytogenes. They were divided as a control and other samples that have values of 2500, 5000 and 10000 μg/ml of BHA, and combination of 2500, 5000 and 10000 μg/ml of BHA and EDTA. In the next phase of study, bacteria were counted at different days. The results obtained from this study showed that using combination of BHA and EDTA can properly reduce number of S. typhimurium and L. monocytogenes in culture media and Iranian white cheese. This study demonstrated that BHA can be used for increase shelf life of Iranian white cheese
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی احسانی |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

مجتبی رییسی |
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

علیجان تبرایی |
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

فرهاد نیک نژاد |
مرکز تحقیقات علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گلستان، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی گلستان (Golestan university of medical sciences)

حسین نقیلی |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

مجید امین زارع |
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://jfm.iaushk.ac.ir/article_12627_5d2dda78ac15c35ea574721409f81095.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1274/article-1274-231124.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات