این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 25 آبان 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۲، شماره ۲، صفحات ۴۰۱-۴۱۳
عنوان فارسی
شناسایی ترکیبات شیمیایی و بررسی اثرات خوراکی پونه و شوید بر پارامترهای بیوشیمیایی، خونی و نشانگرهای زیستی استرس اکسیداتیو در جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
مطالعه کنونی با هدف 1) شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در روغن اسانسی M. pulegium L. و A. graveolens L و 2) بررسی اثرات خوراکی پودر گیاهان مذکور بر برخی از پارامترهای بیوشیمیایی، خونی و استرس اکسیداتیو طراحی و اجرا گردید. کارآزمایی کاملا تصادفی با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی (راس 308)، تقسیم شده به 4 گروه اصلی با 3 تکرار و تحت تیمار قسمت های هوایی مواد گیاهی به ترتیب ذیل اجرا گردید: 1) کنترل (فقط جیره مبتنی بر سویا و ذرت )، 2) 1% پونه، 3) 1% شوید، 4) ترکیبی از هر دو گیاه (5/0+ %5/0). ترکیبات شیمیایی فعال متعددی در اسانس روغنی هر دو گیاه شناسایی شد. 1,8-cineole بیشترین ترکیب شمیایی موجود در اسانس روغنی پونه و Carvone در شوید بود. مقادیر کلسترول سرمی، تریگلیسرید و همچنین لپیوپروتئین با چگالی زیاد و اندک به طور معنی داری بین گروه های تحت تیمار متفاوت بود(P< 0.05). با این وجود، ترکیبی از هر دو گیاه اثرات چشمگیرتری بر فاکتورهای فوق الذکر داشت. همچنین یک افزایش معنی دار در مقادیر پروتئین تام در گروه های تحت تیمار با مکمل گیاهی مشاهده شد. با این وجود، پودر شوید هیچ اثر معنی داری بر میزان گلوکز نداشت. تعداد هتروفیل و لنفوسیت در بین گروه ها متفاوت بود (P< 0.05). بعلاوه، فعالیت آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز به دنبال مصرف مکمل های گیاهی به طور معنی داری تغییر یافت. یک افزایش معنی دار در مقادیر مالون دی آلدئید و کاهش در ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در تمامی گروه های تیمار ثبت شد. مطمعنا تیمار با پودرهای گیاهی می تواند باعث بهبود بیوشیمی سرم و ارتقاء وضعیت آنتی اکسیدانی شود. اما، به نظر می رسد که ترکیبی از هردو گیاه موثرتر است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Chemical Composition and Dietary Effects of Pennyroyal and Dill on Biochemical, Hematological, and Oxidative Stress Biomarkers in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The current study was conducted to determine chemical constituents present in M. pulegium L and A. graveolens L. essential oils and investigate dietary effects of the herbal powders on some biochemical, hematological and oxidative stress parameters. A 42-day fully randomized trial was conducted using 240 broilers (Ross 308) divided into 4 main groups with three replicates, supplemented with the aerial parts of the plant materials as follows: (I) Control (corn-soybean meal only); (II) 1% pennyroyal; (III) 1% dill; (Ⅳ) the combination (0.5% pennyroyal+0.5% dill). Numerous active compounds were detected in the essential oils of both plants. 1,8-cineole was found to be the major constituent in pennyroyal's essential oil and Carvone in dill. The serum cholesterol, triglyceride as well as High and Low Density Lipoprotein (HDL and LDL) levels were significantly different among treatments (P< 0.05). However, the combination of both plants had more pronounced effects on the aforementioned parameters. A significant increase in total protein content also was observed in the groups supplemented with herbal powders. Nevertheless, dill powder had no significant effect on glucose levels. Heterophil and lymphocyte counts also were different between groups (P< 0.05). Moreover, activities of glutathione peroxidase, superoxide dismutase and catalase were significantly changed following the herbal supplementation. A significant decrease in malondialdehyde content and increase in total antioxidant capacity were recorded in all supplemented groups. Conclusively, supplementation with the dried powders can improve serum biochemistry and enhance the antioxidant status. However, it seems like the combinatorial supplementation is more effective.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
| F. Mohammadi
Department of Veterinary, Agriculture Faculty, Kermanshah Branch, Islamic Azad University, Kermanshah, Islamic Republic of Iran.
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-43213-1&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-2305999.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات