|
مهندسی و مدیریت انرژی، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۲۶-۳۳
|
|
|
عنوان فارسی |
کاربرد PEF در بهینهسازی مصرف انرژی در استخراج قند از چغندر قند |
|
چکیده فارسی مقاله |
افزایش روزافزون مصرف انرژی و نیز کاهش مداوم منابع آن در جهان بهخصوص ایران، ضرورت بهینهسازی و صرفهجویی در مصرف انرژی را آشکار میسازد. ازآنجاکه بهکارگیری روشهای سنتی برای تولید قند و شکر در کشور با مصرف بالای آب و انرژی همراه است، استفاده از تکنولوژی میدان الکتریکی پالسی (PEF) بهعنوان روشی غیرحرارتی و دوستدار محیطزیست در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله، اثر میدان الکتریکی پالسی قوی (با قدرت میدان kV.cm-1 7 و 100 پالس) بر میزان انتقال جرم (هدایت الکتریکی و بریکس)، میزان انرژی مصرفی و بازده استخراج در مقایسه با تیمار حرارتی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پس از تجزیه و تحلیل آماری حاکی از کاهش قابل ملاحظۀ دما، زمان و انرژی مصرفی در روش میدان الکتریکی پالسی در مقایسه با تیمار حرارتی با بازده استخراج مشابه است. همچنین میزان انتقال جرم در تیمار حرارتی بهدلیل تخریب نسبتاً کامل بافت سلولی، در مقایسه با روش پالسی مقادیر بالاتری را نشان داد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
PEF Application on Optimization of Energy Consumption in Extraction of Sugar from Sugar Beet |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
The ever raising request for energy and resource limitations in the world, particularly Iran, have ever increasing attention to intense research in optimization, and economization of energy consumption. Since, the application of traditional methods for production of sugar especially in Iran is associated with high consumption of energy and water, using of pulsed electric field (PEF) technology as a non-thermal and eco-friendly process is considered. In this paper, the effect of pulsed electric field (7 kV.cm-1, 100 pulses) on mass transfer (conductivity and brix), energy consumption and extraction efficiency were investigated and compared with aids of thermal treatment. The results of the statistical analysis showed a significant decrease in temperature, time and energy consumption by PEF treatment compared to thermal treatment with the same extraction. Furthermore, the rate of mass transfer from thermal treatment because of relatively complete destruction of tissue cells was higher than PEF. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
محمدعلی صالحی | mohammadali salehi دانشگاه گیلان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)
آیدا امیدواری | aida omidvari a.omidvary@yahoo.com دانشگاه گیلان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://energy.kashanu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-790-1&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1260/article-1260-229238.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
مهندسی شیمی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|