مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۲۷، شماره ۱۰، صفحات ۱۹۲۴-۱۹۴۰

عنوان فارسی بررسی بیان تغییرات ژن NT۳ پس از کمپرسیون عصب سیاتیک رت در حضور عصاره هیدروالکلی چای کوهی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: فاکتورهای نوروتروفیک بیانشان در پاسخ به آسیب عصب تغییر می‌یابد. گیاه Stachyslavandulifolia از خانواده لامیناسه می‌باشد و از آنجا که چای کوهی دارای اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است لذا این پژوهش با هدف تعیین اثرات عصاره هیدروالکلی چای کوهی و تأثیر آن بر روی میزان بیان ژن NT3 پس از کمپرسیون عصب سیاتیک در رت انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی ابتدا عصاره هیدروالکلی از سرشاخه‌های گیاه چای کوهی با روش سوکسله تهیه شد. سپس تعداد 36 رأس رت‌نر نژاد ویستار با وزن 300-250 گرم به‌صورت تصادفی به 9 گروه 4تایی شامل گروه‌های کنترل، کمپرسیون (روزهای 1، 7، 14و21) و تیمار (روزهای 1، 7، 14و 28) تقسیم شدند. گروه‌های تیمار با دوز mg/kg75 هیدروالکلی چای کوهی تیمار شدند در گروه کنترل تزریق سرم فیزیولوژی جهت ایجاد استرس انجام شد. در گروه‌های کمپرسیون و گروه‌های تیمار عصب سیاتیک پای راست به‌مدت 60 ثانیه تحت کمپرسیون قرار گرفت. اولین تزریق عصاره در گروه‌های تیمار به‌صورت داخل صفاقی بلافاصله بعد از کمپرسیون عصب و دومین تزریق 7 روز بعد انجام شد. سپس از نخاع ناحیه کمری در روزهای 1، 7، 14و28 در گروه‌های کمپرسیون و تیمار نمونه‌برداری گردید و از قطعات نخاعی نمونه‌برداری شده Total RNA استخراج و cDNA سنتز گردید و سپس بررسی تغییرات بیان ژن NT3 در نمونه‌های بدون تیمار و تیمار با عصاره هیدروالکلی انجام شد. برای آنالیزآماری داده‌ها از نرم‌افزار  MxProو آزمون Anova با سطح معنی‌داری 05/< 0p استفاده شد و برای رسم نمودارها از نرم‌افزار  Excelاستفاده گردید. نتایج: نتایج نشان داد که میزان بیان ژن  NT3در گروه کمپرسیون و تیمار نسبت به‌شاهد افزایش معناداری داشته است (001/0p<). اما کاهش بیان ژن NT3 در گروه تیمار نسبت به کمپرسیون مشاهده شد. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که عصاره هیدروالکلی سرشاخه‌های گیاه Stachyslavandulifolia، بر بیان ژن NT3 تاثیر نداشته است.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Stachyslavandulifolia، تخریب و ترمیم عصب سیاتیک، ژن NT3

عنوان انگلیسی Expression of changes in NT3 gene after rat's sciatica nerve compression in the presence of hydroalcoholic extract of mountain tea (Stachyslavandulifolia)
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Neurotrophic factors change in response to nerve damage. Stachyslavandulifolia belongs to the Laminaceae family and since tea has antioxidant and anti-inflammatory effects, therefore, this study aimed to determine the effects of hydroalcoholic extract of mountain tea and its effect on NT3 gene expression after compression. Methods: In this experimental study, at first the hydro-alcoholic extract of stachys was prepared by the Soxhlet method. In this study, 36 Wistar male rats , 250-300 gr, were randomly divided into 9 groups, 4 rats in each group, and included control, compression (1, 7, 14 and 21 days) and experimental (1, 7, 14 and 28 days) groups. Experimental groups were treated by 75 mg / kg of hydro-alcoholic extract of stachys and to induce the stress in the control group, saline serum was injected. In compression and experimental groups , the sciatic nerve of right leg was compressed for 60 seconds. The first injection of extract in experimental group was performed intraperitoneally and immediately after the compression and the second one was injected 7 days later. Then the sampling was performed of lumbar spinal cord on 1, 7, 14 and 28 days in compression and experimental groups and the total RNA was extracted from the spinal cord segments, cDNA was synthesized and after that the alteration of gene expression of NT3 samples was studied in both samples, without treatment and treated with hydro-alcoholic extract.Data were analyzed using MxPro software and Anova test with a significant level of p < 0.05 and Excel software was used for drawing graphs. Results: The results showed that NT3 gene expression was significantly increased in the compression and treatment groups (p < 0.001). Although, the NT3 gene expression was decreased in the treatment group compared to the compression group. Conclusion: It seems that hydroalcoholic extract of Stachyslavandulifolia shoots did not affect NT3 gene expression.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فریبا قاسم زاده | Fariba Ghasemzadeh
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University
گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی

مریم طهرانی پور | Maryam Tehranipour
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University
گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی

خدیجه ‌نژاد شاهرخ‌آبادی | Khadijeh Nezhad Shahrokhabadi
Islamic Azad University, Mashhad Branch, Mashhad, Iran
گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3555-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/136/article-136-2288080.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات