مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۵۷-۱۶۵

عنوان فارسی بررسی تأثیر ال ـ کارنیتین بر فراسنج‌های قندی و لیپیدی در بیماران دیابتی نوع ۲
چکیده فارسی مقاله مقدمه: هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر ال- کارنیتین بر فراسنج‌های (پارامترهای) قندی و لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 است. مواد و روش‌ها: تأثیر ال- کارنیتین بر فراسنج‌های قندی و لیپیدی در 22 مرد و 14 زن دیابتی نوع 2 با میانگین سنی 7/3±3/51 سال مورد بررسی قرار گرفت. بیماران به طور تصادفی در دو گروه ال ـ کارنیتین و دارونما قرار گرفتند و ال ـ کارنیتین یا دارونما به میزان 1 گرم، سه بار در روز به مدت 12 هفته تجویز شد. یافته‌ها: قند خون ناشتا در گروه ال ـ کارنیتین از35±143 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به 33±130 میلی‌گرم در دسی‌لیتر کاهش معنی‌دار نشان داد به علاوه تری‌گلیسرید از 61±196 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به 116±233 میلی‌گرم در دسی‌لیتر افزایش معنی‌دار یافت؛ همچنین APO A-I از20±94 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به 23±103 میلی‌گرم در دسی‌لیتر و APO B100 از 18±98 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به22±108 میلی‌گرم در دسی‌لیتر افزایش معنی‌دار یافت. تغییر معنی‌داری در میزان LDL-C،HDL-C، کلسترول، پپتیدسی و هموگلوبین گلیکوزیله بین دو گروه ال ـ کارنیتین و دارونما مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: ال ـ کارنیتین کاهش معنی‌داری در قندخون ناشتا ولی افزایش معنی‌داری در تری‌گلیسرید سرم ایجاد می‌کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ، ال ـ کارنیتین،دیابت،آپولیپوپروتئین

عنوان انگلیسی The effect of L-carnitine supplement on lipidemic and glycemic profile in patients with type II diabetes mellitus
چکیده انگلیسی مقاله Objective: We designed this study to investigate the effects of oral L-carnitine administration on fasting plasma glucose (FPG), glycosylated hemoglobin (HbA1c) and lipid parameters in patients with diabetes mellitus type II. Materials and methods: The effect of L-carnitine on FPG and lipid parameters was investigated in 22 male and 14 female type II diabetic patients, mean age±SD was 51.3±3.7 years. The patients were randomly divided into 2 groups (i.e.test and control groups). One gram of L-carnitine or placebo was given orally three times a day to the test and control groups respectively for a period of 12 weeks. Results: Fasting plasma glucose in the test group decreased significantly from 143±35 mg/dl to130±33 mg/dl (p=0.03), and a significant increase of triglycerides (TG) from 196±61 mg/dl to 233±116 mg/dL (p=0.05), of APO A1 from 94±20 mg/dL to103±23 mg/dl (p=0.02), of APO B100 from 98±18 mg/dL to108±22 mg/dl (p=0.02) after 12 weeks of treatment was observed. There were no significant changes in LDL-C, HDL-C, HbA1C or in total cholesterol (TC) between the two groups. Conclusion: L-carnitine significantly lowers fasting plasma glucose but increases fasting triglycerides in type II diabetic patients.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله L-carnitine, Diabetes, Apolipoprotein

نویسندگان مقاله r دکتر راهبه شاکر حسینی | r shakerhosseini
shaheed beheshti university of medical sciences,tehran, iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

a دکتر علیرضا رهبر | a rahbar
faculty of nutritin and foodsciences, booshehr university of medical sciences, booshehr, iran
بوشهر، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دکتر علیرضا رهبر
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر (Bushehr university of medical sciences)

n دکتر نوید سعادت | n saadat
shaheed beheshti university of medical sciences,tehran, iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

f دکتر فروغ اعظم طالبان | f pordal
shaheed beheshti university of medical sciences,tehran, iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

a دکتر امیرحمزه پردال | a taleban
shaheed beheshti university of medical sciences,tehran, iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

b دکتر بنفشه گلستان | b golestan
shaheed beheshti university of medical sciences,tehran, iran

سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijem.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5-32&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده غدد درون‌ریز
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات