|
مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۳۳۱-۳۴۰
|
|
|
عنوان فارسی |
مقایسه اثرات مصرف درازمدت رژیم کاهش وزن با مقدار چربی متوسط در مقایسه با رژیم کم چرب بر عوامل خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: این مطالعه با هدف تعیین اثرات مصرف درازمدت رژیم غذایی با مقدار چربی متوسط (30% انرژی از چربی) در مقایسه با رژیم غذایی کم چرب (20% انرژی از چربی) بر عوامل خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی صورت گرفت. مواد و روشها: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که طی 14 ماه بر روی 89 فرد چاق یا دارای اضافه وزن kg/m2) 25 (BMI≥ انجام شد. افراد مورد مطالعه به طور تصادفی به دو گروه مصرف کننده رژیم کاهش وزن با چربی متوسط (30% از انرژی) (45=(n یا رژیم کاهش وزن با چربی کم (20% از انرژی) (44=(n تقسیم شدند. اندازهگیری وزن، دور کمر، LDL-C، HDL-C، کلسترول تام، تریگلیسرید، فشار خون سیستولی و دیاستولی به عنوان متغیرهای وابسته اصلی در ابتدای مطالعه، انتهای ماه هفتم و چهاردهم صورت گرفت. جهت مقایسه متغیرهای اصلی در دو گروه از آزمون t و جهت مقایسه هر گروه با وضعیت ابتدایی از آزمون t زوجی استفاده شد. یافتهها: خصوصیات همه افراد که به طور تصادفی در هر یک از دو گروه قرار گرفته بودند یکسان بود. اثر رژیم غذایی با چربی کم و متوسط بر عوامل خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی در پایان ماه هفتم مشابه بود. ولی رژیم کاهش وزن با چربی متوسط تأثیر بیشتری بر وزن kg) 5/1±9/4 ـ در مقابل 1/1±7/2 ـ کیلوگرم؛ 0001/0(p<، دور کمر (4/2±5/5 ـ سانتیمتر در مقایسه با 3/1±3/2 ـ سانتیمتر؛ 0001/0(p<، و سایر عوامل خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی در مقایسه با رژیم کمچربی پس از گذشت 14 ماه داشت. نتیجهگیری: رژیم غذایی با چربی متوسط ممکن است اثر بهتری بر عوامل خطر بیماریهای قلبی ـ عروقی در مقایسه با رژیم غذایی کم چربی در درازمدت داشته باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Comparison of the effects of long-term moderate and low fat diets on metabolic risk factors |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: To determine the effects of long term moderate fat diet (30% of energy from fat) vs low fat (20% of energy from fat) diet on metabolic risks. Materials and Methods: A randomized, prospective 14-month trial on overweight and obese patients, a total of 89 overweight and obese men and women. Intervention: (1) Moderate-fat diet (30% of energy), (2) Low fat diet (20% of energy). Main Outcome Measurements: Change in body weight, waist circumference, LDL-C, HDL-C, total cholesterol, triglyceride, systolic and diastolic blood pressure. Results: 45 subjects on a moderate fat diet and 44 subjects, on a low fat one were studied. Characteristics of all randomized participants were similar in both groups. After 7 months the moderate and low fat diets had similar effects on cardiovascular risks. The moderate fat diet was more successful after 14 months in reducing weight (-5.0±2.5 kg in the moderate group vs –1.2±1.1 kg in the low fat one p< 0.0001), waist circumference (-5.5±2.4 cm in the moderate group vs – 2.3±1.3 cm in the low fat one p< 0.0001), and other cardiovascular risk factors as well(LDL, triglycerides, total cholesterol, systolic blood pressure). Conclusion: A moderate fat diet, controlled for energy intake long term might have more beneficial effects on cardiovascular risk factors as compared to a low-fat diet. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
l لیلا آزادبخت | l azadbakht endocrine research center, shaheed beheshti university of medical sciences, tehran, i.r.iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
p پروین میرمیران | p mirmiran endocrine research center, shaheed beheshti university of medical sciences, tehran, i.r.iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
a احمد اسماعیل زاده | a esmaillzadeh endocrine research center, shaheed beheshti university of medical sciences, tehran, i.r.iran.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
f دکتر فریدون عزیزی | f azizi endocrine research center, shaheed beheshti university of medical sciences, tehran, i.r.iran. تهران، صندوق پستی 4763-19395؛ دکتر فریدون عزیزی سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://ijem.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5-20&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
غدد درونریز |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|