مهندسی بیوسیستم ایران، جلد ۴۷، شماره ۱، صفحات ۱۶۷-۱۷۴

عنوان فارسی بررسی انتشار گازهای گلخانه‌ای در تولید ماکارونی
چکیده فارسی مقاله هدف از انجام این مطالعه، بررسی انتشار گازهای گلخانه‌ای در مراحل تولید ماکارونی می‌باشد. در این راستا، اطلاعات مورد نیاز از مراحل مختلف تولید گندم دوروم و اطلاعات خاکشناسی از سه استان عمده تولید کننده، اطلاعات حمل و نقل و کارخانه تولید ماکارونی جمع‌آوری گردید. اطلاعات جمع‌آوری شده با استفاده از نرم افزار SimaPro و با بهره‌گیری از پایگاه داده‌های Ecoinvent و با استفاده از روش پتانسیل گرمایش جهانی 100 ساله مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و گازهای گلخانه‌ای مراحل مختلف تولید محاسبه گردید. برای محاسبه میزان انتشار حاصل از تغییرکاربری زمین، از اطلاعات مکانی مزارع مورد بررسی با استفاده از روش EPIC استفاده گردید. بر اساس نتایج به دست‌آمده میزان کل انتشار گازهای گلخانه‌ای تولید یک کیلوگرم ماکارونی 64/2 کیلوگرم معادل دی‌اکسیدکربن محاسبه شد و انتشار گازهای گلخانه‌ای حاصل از تغییر کاربری زمین و مصرف سوخت عملیات کشاورزی بیشترین تاثیر را در میزان کل پتانسیل گرمایش‌جهانی دارا بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Analysis of greenhouse gas emissions of pasta production
چکیده انگلیسی مقاله The goal of this study was to analysis the greenhouse gas (GHG) emissions of pasta production. Data for this study was collected from durum wheat farms of three provinces of Iran. Data of soil properties, transportation and pasta factory stages were collected and analyzed, using SimaPro software, Ecoinvent data base and Global Warming Potential (GWP) 100 years method. EPIC model was used to calculate GHG emissions of land use change. Results of this study showed the average greenhouse a gas emission of one kg of pasta was 2.64 kg CO2-eq. Among different sources of emissions, land use change and fuel consumption for agricultural operation were the main contributors to total GWP of pasta production.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد داوود حیدری | mohammad davood
دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

حسین مبلی |
دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محمود امید |
دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

شاهین رفیعی |
دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

وحید جمالی ماربینی | jamali marbini
گروه صنعتی و پژوهشی زر


نشانی اینترنتی http://ijbse.ut.ac.ir/article_58489_5f2fff64712e00b6419ce008ae05f2f3.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1228/article-1228-223106.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات