این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
Journal of Agricultural Science and Technology
، جلد ۲۲، شماره ۱، صفحات ۲۲۱-۲۳۳
عنوان فارسی
اثر میکروبیوم سطحی و آماده سازی اسمزی بر ترمیم صدمات ناشی از انبارداری روی زیوایی بذر طالبی (Cucumis melo L.)
چکیده فارسی مقاله
آماده سازی بذر می تواند صدمات به زیوایی یا ماندگاری بذر را که ناشی از سالخوردگی باشد ترمیم کند، با این همه، واکنش های تقویتی ممکن است بسته به عامل آماده سازی (priming agents ) و طول دوره سالخوردگی بذر تغییر کند. در پژوهش حاضر، اثر دو نمک پتاسیم (K-salt) به طور مجزا و با همدیگر به نسبت (1:1) روی انباشته های مختلف از بذر ژنوتیپ طالبی MS-1 که در 4 سال پیاپی درسالهای 2013 تا 2016 در شرایط محیطی موجود (ambient) انبار شده بود بررسی شد. تیمار ترکیبی K-salt به طور معناداری در صد جوانه زنی بذر های انبارشده در دو سال (از 2015 تا 2016( را بهبود بخشید. همچنین، این تیمار صفات شکلی ریشه گیاهچه ده روزه را بهتر کرد. طول دوره انبارداری بر جمعیت باکتری ها و قارچ های روی سطح بذر تاثیر معناداری داشت. نیز، شمارش میکروبی بر حسب cfu mL-1 برای بذر های برداشت شده در2013 که روی سه بستر متفاوت مبتنی بر آگار بودند به طور معناداری بیشتراز بذر های انبار شده 2014 تا 2016 بود. افزون بر این، اسکن EM و آزمون FT-IR به ترتیب موقعیت میکروبیولوژیکی سطح (بذر) و تغییرات گروه های عامل (functional groups) را آشکار کرد . به این قرار، میکروفلورای پوسته بذر که پدیدآمده از سالخوردگی است مسول تخریب پوسته بذر می باشد. نتیجه دیگر اینکه، آماده سازی-اسمزی نمی تواند زیوایی(viability) بذر های انبارشده در شرایط محیطی موجود را که بیشتر از دوسال انبار شده اند ترمیم کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Surface Microbiome and Osmo-Conditioning on Restoration of Storage-Induced Losses of Seed Viability in Muskmelon (Cucumis melo L.)
چکیده انگلیسی مقاله
Seed priming can restore age-induced loss of seed viability or longevity; however, these invigoration responses may vary with priming agents and seed aging duration. The present study investigated the effect of two potassium salts (K-salts) individually and in combination (1:1) on different lots of muskmelon genotype, MS-1 seeds stored for four consecutive years, from 2013 to 2016 under ambient conditions. The combination of K-salts significantly enhanced the percent germination of seeds stored for two years (from 2015 to 2016). Further, it also improved root morpho-traits of 10-day-old seedlings. The storage duration had significant effect on the seed surface bacterial and fungal populations. A significantly higher cfu mL-1 microbial counts were recorded for 2013 harvested seeds on three different agar-based media compared to 2014 to 2016 stored seeds. Further, the Scanning EM and FT-IR study revealed the surface microbiological status and functional groups variations, respectively. Thus, aging-related seed coat microflora is responsible for deterioration of the seed coat. Osmo-conditioning cannot restore viability of seeds stored under ambient conditions for more than two years.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
| A. Kalia
Electron Microscopy and Nanoscience Laboratory, Department of Soil Science, Ludhiana, Punjab, India-141004.
| S. P. Sharma
Department of Vegetable Science, Ludhiana, Punjab, India-141004.
| S. Devi
ICAR-Central Potato Research Station, Jalandhar, Punjab, India-144003.
نشانی اینترنتی
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-43619-2&slc_lang=en&sid=23
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/476/article-476-2206848.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی اصیل
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات