|
مهندسی آبیاری و آب ایران، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۲۹۹-۳۰۹
|
|
|
عنوان فارسی |
طبقه بندی ویژگیهای مهم کیفیت آبهای آبیاری و بررسی تاثیر آن ها بر عملکرد پسته |
|
چکیده فارسی مقاله |
در سالهای اخیر نامطلوب شدن کیفیت آبهای آبیاری اثرات سوء زیادی بر رشد و تولید پسته گذاشته است. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پارامترهای مهم کیفی آبهای آبیاری و درجهبندی آنها بر عملکرد پسته انجام گردید. بدین منظور 53 منبع آب انتخاب شد. از هر منبع آب نمونههایی برداشت و تجزیه کامل شد ند. برای کلیه باغات پرسشنامههای عملکردی- مدیریتی تهیه گردید. بررسی روابط رگرسیون چند متغیره گام به گام نشان داد از پارامترهای بررسی شده به ترتیب شوری، SAR و بر آب آبیاری بیشترین تاثیر را بر عملکرد پسته دارند. ضریب همبستگی ( (R2رابطه بین عملکرد با شوری 82/0، SAR حدود 81/0 و بر برابر با67/0 می باشد. درجهبندی پارامترهای کیفی آب در کلاسهای مناسب (S1،S2 ، S3 ( و نامناسب (N) انجام گردید. افزایش بیش از حد مجاز پارامتر های بررسی شده، اثر کاهشی بر عملکرد داشته و حدود 65 درصد از عملکرد باغات تحت تاثیر این پارامتر ها میباشند. بررسیهای آماری نشان می دهد میانگین شوری آب منطقه مورد مطالعه 11 دسی زیمنس بر متر، SAR حدود 1/20 و بر 9/6 میلیگرم بر لیتر است که بیشتر از حد مجاز هستند. با توجه به تاثیر قابل توجه کیفیت آب بر عملکرد پسته، اعمال مدیریت آبیاری برای کاهش اثر سوء آن ضروری به نظر میرسد و در مناطق پستهکاری جدید طبقهبندی آبها بر پایه جدول پیشنهادی توصیه میشود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
هدایت الکتریکی، نسبت جذب سدیم، بر، عملکرد، پسته، |
|
عنوان انگلیسی |
Classification of Important characteristics of Irrigation Water quality and Their Effects on Pistachio yield |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In recent years, the undesirable quality of irrigation water has a profound effect on the growth and production of pistachios. These studies were conducted to investigate the effect of important irrigation water qualitative parameters and classification of them on pistachio yield. For this purpose, 53 water sources were selected with a variety of quality in pistachio orchards. Sampling and complete analysis were done for each source water sample. For all the gardens, management questionnaires were prepared. Step-by-step multi-variable regression analysis shows that the EC, SAR and B of water, were more effective on pistachio yield, respectively. The correlation coefficient (R2) of the relationship between the yield and water salinity, SAR and B was about 0.82, 0.81 and 0.67 respectively. The qualitative characteristics of irrigation water quality were ranked in suitable classes (S1, S2, and S3) and unsuitable (N). Excessive threshold increases of these characteristics have a decreasing effect about 65% on yield of the studied orchards. The statistical analysis shows that the average of water salinity is 11 dS. m-1, SAR is about 20.1 and B is 6.9 mg.l-1. Due to the negative effects of irrigation water quality on pistachio yield, to achieve optimal use, special management practices is necessary, and a new classification for irrigation water based on the proposed table is recommended in pistachio orchids. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
علی زین الدینی | عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان،گروه خاکشناسی
مهدی امیرپور | محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
فاطمه ابراهیمی میمند | خاکشناسی موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران؛
پیمان اسفندیارپور | مربی پژوهش مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران؛
|
|
نشانی اینترنتی |
http://www.waterjournal.ir/article_100760_ca6db8d4408227d41aeeb71d80c9fb91.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1222/article-1222-2195177.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|