این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۳۹-۵۰

عنوان فارسی اثر منابع پروتئین غیر قابل تجزیه شکمبه ای بر کمیت و کیفیت آغوز و فراسنجه های خونی میش های آبستن لری- بختیاری
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق تاثیر پودر ماهی و کنجاله سویا بر کیفیت و کمیت آغوز و فراسنجه‌های خونی میش‌های آبستن بررسی شد. تعداد 40 رأس میش آبستن نژاد لری-بختیاری چند شکم­زا (میانگین وزن 3/6±68 کیلوگرم) در آخر آبستنی با چهار جیره آزمایشی شامل جیره پایه (شاهد)، جیره پایه به­ علاوه 5 درصد پودر ماهی (تیمار 1)، جیره پایه به ­علاوه 5 درصد کنجاله سویا (تیمار 2) و جیره پایه به­ علاوه 5/2 درصد پودر ماهی و 5/2 درصد کنجاله سویا (تیمار 3) تغذیه شدند. کمیت آغوز تولیدی در شش ساعت نخست پس از زایش با استفاده از تزریق اکسی­توسین اندازه­گیری شد. مقدار آغوز تولیدی در تیمارها به طور معنی‌داری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0>P) و بیشترین مقدار آغوز تولیدی به گروه دریافت­­کننده جیره پایه به علاوه 5/2 درصد پودر ماهی و 5/2 درصد کنجاله سویا (تیمار 3) تعلق داشت. میش‌هایی که 5 درصد پودر ماهی (تیمار 1) دریافت کردند بیشترین غلظت ایمنوگلوبولین G (IgG) آغوز را نسبت به سایر گروه‌ها داشتند (05/0>P). تیمارهای آزمایشی سبب کاهش غلظت گلوکز خون میش‌ها قبل از زایش شدند (05/0>P). افزدون منابع غیر قابل تجزیه در شکمبه سبب کاهش غلظت بتا هیدروکسی بوتیرات و افزایش غلظت IgG خون میش‌ها پس از زایمان شد (05/0>P). کمترین غلظت گلوکز و اسیدهای چرب غیراستریفه پس از زایمان را گروه مصرف­کننده 5 درصد سویای حرارت دیده به خود اختصاص داد (05/0>P). در نتیجه می‌توان بیان نمود که مکمل کردن جیره میش‌های آبستن با پروتئین غیرقابل تجزیه در اواخر دوره آبستنی سبب بهبود کمیت و کیفیت آغوز تولیدی و افزایش غلظت IgG آغوز می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آغوز، ایمنوگلوبولین G، پروتئین عبوری، گوسفند،

عنوان انگلیسی Effect of rumen undegradable protein on quantity and quality of colostrum and blood parameters in pregnant Lori-Bakhtiari ewes
چکیده انگلیسی مقاله In this study effect of fish meal and soybean meal supplementation was investigated on quantity and quality of colostrum and blood parameters in pregnant ewes. A total of 40 multiparous ewes (average body weight of 68 ± 6.3 kg) during last month of gestation were fed with one of the four experimental diets including basal diet (CON), basal diet + 5% fish meal (T1), basal diet + 5% soybean meal (T2) and basal diet + 2.5% soybean meal + 2.5% fish meal (T3). The quantity of colostrum production was determined at six h post-partum using oxytocin injection method. The quantity of colostrum in T1, T2 and T3 was higher (P< 0.05) than that in CON and the highest amount of colostrum production was obtained from group receiving basal diet + 2.5% soybean meal+2.5% fish meal (T3). Ewes in 5% fish meal group (T1) had higher (P< 0.05) colostrum IgG concentration than ewes in other groups. The experimental treatments reduced the glucose concentration of the blood in pre-partum ewes (P< 0.05). The addition of undegradable protein sources decreased the BHBA concentration and increased IgG concentration in the post- partum ewes (P< 0.05). The lowest concentrations of glucose and NEFA in post-partum ewes were in the 5% soybean group (P < 0.05). In conclusion, undegradable protein supplementation during late gestation increased serum IgG concentrations and improved colostrum quantity and quality in pregnant ewes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله روزبه کوشکی |
دانشجوی دکتری تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

حسین منصوری یاراحمدی |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

مجید خالداری |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان

جعفر فخرایی |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

کیوان کرکودی |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه


نشانی اینترنتی https://ar.guilan.ac.ir/article_3528_7fe3dfb907c0fd643aaf6a51f0bf0224.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-2156129.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات