این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 18 مهر 1404
تحقیقات تولیدات دامی
، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۲۵-۳۷
عنوان فارسی
اثر افزودن اسید بوتیریک، مولتی آنزیم و ترکیب آن ها به جیره بر عملکرد رشد، ریخت-شناسی روده باریک و خاکستر استخوان tarsometatarsus و انگشتان پا در جوجه-های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر اسید بوتیریک، مولتیآنزیم و ترکیب آنها بر عملکرد رشد، ریختشناسی روده باریک و درصد خاکستر استخوان تارسومتاتارسوس و انگشتان پا در جوجههای گوشتی بود. از 450 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج گروه آزمایشی و شش تکرار و 15 قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل: 1T) شاهد مثـبت، 2T) شاهد منفی (کاهش 5 درصدی انرژی، پروتئین و اسیــدهای آمینه)، 3T) شاهد منفی + مولتیآنزیم (ناتوزایم P)، 4T) شاهد منفی + اسید بوتیریک (Baby C4) و 5T) شاهد منفی + مولتیآنزیم + اسید بوتیریک بودند. افزایش وزن روزانه در تیمار 1T بیشتر از سایر گروهها بود (001/0>P) و گروههای 3T ، 4T و 5T افزایش وزن بالاتری نسبت به 2T داشتند. ضریب تبدیل خوراک 1T پاییـنتر از 2T بود (05/0>P) و سایر گروههای آزمایشی تفاوت معـنیداری نداشتند. گـروه آزمایشی4T نسبت به سایر گروههای آزمایشی موجب افزایش وزن نسبی ایلئوم شد (05/0>P). گروههای 3T و 4T افزایش طول پرز بالاتری نسبت به تیمار 2T داشتند ولی این تفاوت معنیدار نبود. همچنین گروههای 3T و 5T شاخـص تولـید بالاتـری نسبت به 2T داشتند (001/0>P). سود تغذیهای در تیمارهای 1T و 3T بالاتر از تیمار 2T بود (05/0>P). تفاوت معنیداری از نظر درصد خاکستر استخوان بین گروههای آزمایشی وجود نداشت (05/0
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of dietary inclusion of butyric acid, multi-enzyme or their combination on growth performance, intestinal morphology and bone ash of tarsometatarsus and toe of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate the effect of dietary inclusion of butyric acid, multi-enzyme or their combination on growth performance, intestinal morphology and bone ash percentage of tarsometatarsus and toe in broiler chickens. A total of 450 male broiler chicks (Ross 308) were randomly allocated in a completely randomized design with five treatments and six replicates and 15 birds in each replicate for 42 days. The experimental treatments consisted of T1) a positive control, T2) a negative control (low-nutrient; the concentration of nutrients was 5% lower than those of high-nutrient diets), T3) a negative control+ multiple-enzyme complex (Natuzyme Plus), T4) a negative control+ butyric acid (Baby C4) and T5) a negative control+ multiple-enzyme+ butyric acid. Average daily weight gain increased in positive control (T1) compared to other treatments (P< 0.001) and T3, T4 and T5 treatments had higher average daily weight gain compared to T2 treatment. Feed conversion ratio in T1 treatment was lower than T2 treatment, but other treatments had no significant difference. The T4 treatment caused to increase relative ileum weight compared with other treatments (P< 0.05). The T3 and T4 treatments caused to increase villus height compared to T2 treatment but differences were not significant. Also, T3 and T5 treatments caused to increase production index compared to T2 treatment (P< 0.001). The higher nutritional profit in T1 and T3 treatments was observed compared to T2 treatment (P< 0.05). There was no significant difference in percentage of bone ash between the treatments (P>0.05). In conclusion, the use of only multi-enzyme was advisable for improving growth performance, however, the use of combination of butyric acid and multi-enzyme supplements did not provide greater improvement in performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
شهگل رهبری |
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
حمیدرضا طاهری |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
نشانی اینترنتی
https://ar.guilan.ac.ir/article_3523_0dd320fe86488cae3d82548a94e6a8eb.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-2156128.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات