این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات تولیدات دامی، جلد ۸، شماره ۳، صفحات ۱۳-۲۴

عنوان فارسی اثر افزودن عصاره پوست انار بر صفات عملکردی، شاخص های خونی، ریخت شناسی روده باریک و ماندگاری گوشت جوجه های‌ گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی روغن کلزا
چکیده فارسی مقاله هدف از این تحقیق، بررسی اثر عصاره پوست انار بر عملکرد، خصوصیات لاشه، شاخص­های خونی، ریخت­شناسی روده باریک و ماندگاری گوشت جوجه گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه روغن کلزا بود. در این آزمایش از تعداد 120 قطعه جوجه خروس یک­روزه سویه راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار استفاده شد. جیره­های آزمایشی شامل سطوح صفر، 300 و 600 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره پوست انار بود. تمامی جیره­ها در دوره آغازین دارای چهار درصد روغن کلزا و در دوره رشد و پایانی دارای شش درصد روغن کلزا بودند. تحلیل داده­ها نشان داد عصاره پوست انار بر صفات عملکردی شامل مصرف خوراک، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک اثر نداشت. سطح 600 میلی­گرم عصاره پوست انار در مقایسه با گروه شاهد سبب افزایش وزن نسبی بورس فابرسیوس (22/0 در برابر 11/0 درصد) و کاهش وزن نسبی چربی بطنی (92/0 در برابر 93/1 درصد)، کلسترول (95/147 در برابر mg/dL 78/155) و LDL (45/44 در برابر mg/dL36/53) پلاسمای خون شد (05/0>P). سطح 600 میلی­گرم عصاره پوست انار در مقایسه با گروه شاهد، فعالیت آنزیم­های لاکتات دهیدروژناز (1111 در برابر u/L2182) و آسپارتات آمینوترانسفراز (210 در مقابل u/L 239( خون را کاهش داد (05/0>P). کیفیت گوشت در دوره نگهداری (85/0 در برابر ng/g99/0)، ارتفاع پرز (1245 در برابر 1027 میکرومتر) و نسبت عمق کریپت به ارتفاع پرز (74/6 در برابر 05/5) ناحیه ژژنوم جوجه­های گوشتی تغذیه شده با سطح 600 میلی­گرم عصاره پوست انار در مقایسه با شاهد افزایش نشان داد (05/0>P). بنابراین افزودن عصاره پوست انار در سطح 600 میلی­گرم در کیلوگرم بدون تاثیر بر عملکرد سبب بهبود ماندگاری گوشت، ریخت­شناسی ژژنوم و کاهش لیپیدهای خون جوجه­های تغذیه شده با جیره حاوی روغن کلزا می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ارتفاع پرز، عصاره پوست انار، کلسترول، ژژنوم، مالون دی آلدئید،

عنوان انگلیسی Effect of pomegranate peel extract supplementation on performance traits, blood metabolites, small intestine morphology and meat stability in broiler chicks fed diet supplemented with canola oil
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was toinvestigate the effect of pomegranate peel extract (PPE) on the growthperformance, carcass characteristics, blood indices, intestinal morphology andmeat stability of broiler chickens. A total of 120 one-day-old Ross 308chicks were used in this study in a completely randomized design with threetreatments each replicated four times. The experimental treatments included were:0, 300 and 600 mg PPE/kg. Allstarter rations had four percentages of canola oil and grower and finisherdiets had six percentages of canola oil. The results showed that the PPE had nosignificant effect on performance of broiler chicks, including feed intake,body weight and feed conversion ratio. Pomegranate peel extracts (600 mgPPE/kg) increased the relative weight of bursa of fabricus (0.22 vs.0.11%) and decreased abdominal fat (0.92 vs. 1.93%) as compared tocontrol. The 600 PPE diet had lower concentration of serum cholesterol (147.95 vs.155.78 mg/dL), and LDL (44.45 vs. 53.36 mg/dL) than control diet (P< 0.05). Compared to control group, thelevel of 600 PPE reduced the activity of lactatedehydrogenase (1111 vs. 2182 μL) and aspartate aminotransferase (210 vs.239 u/L). The stability of the meat during storage (0.85 vs. 0.99 ng/g) increasedin birds fed diets contained PPE as compared with control group. The birdsreceived PPE had higher jejunal villus height (1245 vs. 1027 μm) and thecrypt depth to the villus height (6.74 vs. 5.05) compared to the control.It is concluded that PPE supplementation at the level of 600 mg/kg of diet improvedmeat stability and morphology of jejunum and reduced the blood cholesterol ofbroiler chickens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ستاره عابدی |
دانش آموخته پرورش و مدیریت تولید طیور، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند

سید جواد حسینی واشان |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند

سید همایون فرهنگ فر |
استاد گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند

سید احسان غیاثی |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه بیرجند


نشانی اینترنتی https://ar.guilan.ac.ir/article_3517_bacdbea4bdc77c9c9565f3add7447e4b.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/693/article-693-2156127.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات