محیط شناسی، جلد ۳۹، شماره ۱، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی شیرین سازی آبهای شور و لب شوردست ساز با استفاده از تکنولوژی انجماد
چکیده فارسی مقاله امروزه تعداد زیادی ازکشورها دارای مشکل کم آبی و اکثر آنها مجبور به استفاده از روشهای شیرین‌سازی آب برای تهیه آب آشامیدنی هستند. اگر چه فرایندهای مختلف دیگری همچون اسمز معکوس و تقطیر چند تأثیره به صورت تجارتی برای نمک‌زدایی استفاده می‌شوند اما فرایندهای دیگری هم از جمله انجماد و تبخیر خورشیدی وجود دارد که برای مناطق و زمان‌های خاص مفید و سودمند است. این مطالعه اثر انجماد غیرمستقیم برای نمک‌زدایی از آبهای شور و لب شور را نشان می‌دهد. در این مطالعه 5 نمونه آب شور و لب شور به صورت سنتتیک ساخته شد سپس مراحل انجماد (کریستال‌سازی)، زهکشی آب منجمد نشده، شست‌وشوی سطحی با آب مقطر سرد، زهکشی مجدد و ذوب کریستال‌ها در دمای محیطی روی آنها انجام شد. با اولین انجماد نمونه‌ها در دمای oC20-، به طور متوسط حدود 58% کاهش در کل املاح محلول نمونه‌ها حاصل شد. طی اولین فرایند انجماد، آب آشامیدنی قابل شرب از نمونه‌ها حاصل نشد اما با دو بار فرایند پی در پی انجماد روی نمونه‌ها، آب آشامیدنی از نمونه‌های اول، دوم، سوم و چهارم حاصل شد ولی از نمونه پنجم که دارای TDS 44000 میلی‌گرم در لیتر بود آب قابل شرب حاصل نشد. با اولین فرایند انجماد روی نمونه اول، با TDS mg/L 3066، TDS 38% کاهش یافته است و با انجام دومین فرایند انجماد روی آب حاصل از اولین فرایند انجماد، TDS8% کاهش یافت. نمونه دوم با mg/L TDS 4775 به ترتیب با اولین و دومین فرایند انجماد 47% و 89% کاهش TDS داشت. نمونه سوم با mg/L TDS 11900 به ترتیب 65% و 90% کاهش در TDS و نمونه چهارم با mg/L TDS 19000 به ترتیب 69% و 91% کاهش در TDS داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Desalination of Synthetic Brackish and Saline Water by Freezing Technology
چکیده انگلیسی مقاله Today many countries have water shortage problems, so most of them compel to resort to desalination processes. This paper describes the effect of indirect contact freezing by external cooling for desalination of seawater and brackish water. Although various types of processes are introduced for desalination and such processes as reverse osmosis (RO) and multi-effect distillation (MED) are used commercially, there are also less common processes, like freezing and solar evaporation which in special regions and time may have good applications. In this study 5 synthetic sample of brackish and saline water was made in laboratory and process including freezing, crystallization, and separation, surface washing and melting accomplished on samples. With first freezing of sample at -20 oC, about 58% reduction of Total Dissolved Solid was happened to samples. At firs by one freezing process potable water was not produced but by two successive freezing processes on potable water was produced from first, second, third and fourth sample. Of course it doesn't happen to fifth sample. Accordingly, the TDS of the first water sample with initial dissolved solids concentration of 3066 mg/L had reduced 38% after the first process of freezing and to 84% after the second process of freezing. For second sample with 4775 mg/L TDS, by first and second freezing TDS reduction was 47% and 89% respectively. Third sample with 11900mg/L TDS, by first and second freezing had 65% and 90% TDS reduction and fourth sample with 19000mg/L TDS, by first and second freezing had 69% and 91% TDS reduction.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مختار مهدوی |
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، فوق لیسانس مهندسی بهداشت محیط
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

سیمین ناصری |
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، استاد گروه مهندسی بهداشت محیط
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

امیرحسین محوی |
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

مسعود یونسیان |
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، استاد گروه مهندسی بهداشت محیط
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمود علیمحمدی |
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jes.ut.ac.ir/article_30384_d02c8430a41865f39f21b1cf82b78acc.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1056/article-1056-207090.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات