فیزیولوژی گیاهان زراعی، جلد ۳، شماره ۹، صفحات ۶۳-۷۷

عنوان فارسی بررسی اثرات کاربرد عناصر آهن و منگنز بر خصوصیات کمی و کیفی گندم پیشتاز
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف عناصر آهن و منگنز بصورت مصرف خاکی و محلول پاشی و اثر متقابل این دو عنصر بر خصوصیات کمی و کیفی گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک کامل تصادفی با 3 تکرار در آبان ماه سال 1387 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه اجرا گردید. فاکتورهای آزمایشی شامل 3 سطح مصرف خاکی آهن و منگنز و 2 سطح مصرف محلول پاشی این دو عنصر به انضمام ترکیبی از تمام سطوح کودی فوق الذکر بوده است. نتایج نشان داد که هیچکدام از تیمارها بر روی درصد پروتئین و تعداد پنجه اثر معنی داری نداشت. مصرف خاکی کود آهن موجب افزایش معنی دار اجزای عملکرد، محتوای جذب آهن در دانه و غلظت آهن در دانه و اندام هوایی و تعداد پنجه بارور گردید در صورتیکه کاربرد خاکی کود منگنز موجب افزایش معنی دار اجزای عملکرد، محتوای جذب منگنز در دانه، غلظت منگنز در دانه و اندام هوایی گردید. همچنین نتایج نشان داد که کاربرد عنصر آهن بصورت محلول پاشی در مقایسه با شاهد موجب افزایش معنی دار وزن هزار دانه، محتوای جذب آهن در دانه، غلظت آهن در دانه، غلظت آهن در اندام هوایی و عملکرد دانه گردید در صورتیکه کاربرد عنصر منگنز بصورت محلول پاشی موجب افزایش معنی دار محتوای جذب منگنز در دانه، غلظت منگنز در دانه و غلظت منگنز در اندام هوایی گردید. کاربرد توام مصرف خاکی و محلول پاشی این دو عنصر با هم باعث افزایش معنی دار غلظت آهن و منگنز در دانه، محتوای جذب هر دو عنصر در دانه، غلظت آهن و منگنز در اندام هوایی گردید. نتایج حاصل از این آزمایش نشان دهنده این است که بین عناصر منگنز و آهن برهمکنش منفی وجود دارد. با توجه به نتایج آزمایش پیشنهاد می شود در مزارعی که دارای کمبود عناصر آهن و منگنز هستند حتما از کودهای محتوی این دو عنصر استفاده شود ولی فقط باید این مسئله را در نظر گرفت که استفاده توام این دو عنصر در دُزهای بالا صورت نگیرد چون بر همکنش منفی بین این عناصر وجود دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آهن، گندم، محلول پاشی، مصرف خاکی، منگنز.

عنوان انگلیسی A Study of the Effects of Iron and Manganese Application on Quantity and Quality Characteristics of Wheat )Triticum aestivum L.(
چکیده انگلیسی مقاله To evaluate the effects of different levels of iron and Manganese intake as soil and foliar application and their interaction on wheat’s qualitative and quantitative characteristics, a research was done as a factorial experiment in a randomized complete block design with 3 replications at the College of Agriculture, Islamic Azad University Saveh in November 2008. The factors of this research included 3 levels of Soil’s consumption of iron and Manganese and 2 levels of spray of the mentioned elements ,in addition to a combination of all of these fertilizers. Results showed that none of the fertilizers had a significant effect on the protein and grain percentage. The Application of iron on soil compared with control significantly increased grain weight, content absorbed iron on seed, concentration of iron on seed, concentration of iron on the shoot and fertile tillers, while application of manganese on soil compared with control caused significant grain weight. Content absorbed manganese on seed, concentration of manganese on seed, concentration of manganese on the shoot. Results showed that spray of iron as compared with control view now significantly increased grain weight, content absorbed iron on seed, concentration of iron on seed, concentration of iron on the shootwhereas, spray of manganese as compared with control view now significantly increased content absorbed manganese on seed, concentration of manganese on seed, concentration of manganese on the shoot. The results showed that a combination of all these fertilizers as compared with control view now significant increase concentration of iron on seed, concentration of manganese on seed, , content absorbed iron on seed, content absorbed of manganese on seed, concentration of iron on the shoot, concentration of manganese on the shoot. It can be concluded that iron and manganese have a negative Interaction on each other.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Iron, Wheat, Spray, Intake soil, Manganese.

نویسندگان مقاله محمدرضا بوربوری | mohammad reza boorboori


محمد مهدی طهرانی | mohammad mehdi tehrani



نشانی اینترنتی http://cpj.iauahvaz.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-28-82&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1033/article-1033-205378.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی گیاهان زراعی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات