این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۵۰، شماره ۲، صفحات ۱۴۹-۱۵۷

عنوان فارسی تعیین سطح بهینه جرم ذرت در جیره جوجه‌های گوشتی بر مبنای روش مدیریت تصمیم گیری چندشاخصی و حداکثرسازی سود اقتصادی
چکیده فارسی مقاله آزمایشی به­منظور تعیین سطح بهینه جرم ذرت (حاوی روغن زیاد) در جیره جوجه­های گوشتی انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج گروه آزمایشی، پنج تکرار و 30 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی از سن 15 تا 42 روزگی صورت گرفت. گروه‌های آزمایشی شامل پرندگان دریافت­کننده سطوح صفر (شاهد)، 5، 10، 15 و 20 درصد جرم ذرت بودند. در طول دوره آزمایش صفات مربوط به عملکرد، شاخص­ تولید، هزینه خوراک مصرفی به­ازای هر کیلوگرم وزن زنده، پاسخ­های ایمنی هومورال و ریخت‌شناسی بافت روده مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تعیین سطح بهینه جرم ذرت در جیره از روش مدیریت تصمیم­گیری چند شاخصی (TOPSISیاTechnique for Order Preference by Similarity to Ideal Solution) و روش حداکثرسازی سود اقتصادی استفاده شد. بر اساس نتایج به­دست­آمده، سطح بهینه افزودن جرم ذرت به جیره با استفاده از روش مدیریتی TOPSIS و روش حداکثرسازی سود اقتصادی به­ترتیب 59/6 و 98/6 درصد تعیین شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تصمیم‌گیری چند شاخصی، جرم ذرت، جوجه گوشتی، روش اقتصادی،

عنوان انگلیسی Determination the optimum level of corn germ in broilers diet based on multiple attribute decision making method and maximizing economic profit
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was undertaken to determine the optimum level of corn germ (high-oil content) in broilers diet. This experiment was conducted in a completely randomized design with 5 experimental groups, 5 replicates and 30 birds per each experimental unit from 15 to 42 days of age. Experimental groups were included birds received levels of zero (control), 5, 10, 15 and 20 percentage of corn germ in diet. During the experiment performance traits, productive index, feed cost per kilogram of live body weight, humoral immune responses and intestinal histomorphology were evaluated. To determine the optimum level of corn germ in diet, technique for order preference by similarity to ideal solution (TOPSIS) and maximizing economic profit method were applied. According to the results, optimum level of dietary corn germ inclusion based on TOPSIS and economic methods were 6.59 and 6.98 percent, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امیرحسین علیزاده قمصری |
استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

سید عیداله حسینی |
دانشیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

فرید شریعتمداری |
استاد، گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

مجید توکلی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه علوم طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

هوشنگ لطف الهیان |
استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_73685_bfde14434265d272eabf7d48b8aad259.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-2051118.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات