|
علوم و فنون زنبور عسل، جلد ۱۱، شماره ۱۱، صفحات ۹-۱۳
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر تغذیه سطوح مختلف نشاسته بر پرورش نوزاد و رشد جمعیت کلنی زنبورعسل (Apis mellifera) |
|
چکیده فارسی مقاله |
به منظور بررسی اثرات تغذیه باسطوح مختلف نشاسته بر پرورش نوزاد و میزان جمعیت کندو ابتدا تعداد 40 کلنی ازهیبرید های نا مشخص(توده موجود در ایران)از نظر سن ملکه، جمعیت و ذخیره غذایی داخل کندو یکسان سازی شدند سپس از بین این کلنی ها تعداد 24 کندو به صورت تصادفی در بین تیمارها توزیع گردیدند. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار (کندو)، شامل: 1- تیمار شاهد(بدون نشاسته) ، 2- تیمار 10درصد نشاسته ، 3- تیمار 20درصد نشاسته، 4- تیمار 30درصد نشاسته، گروه بندی شدند. زنبورها با شربت شکر 50% قند و به میزان نیم لیتر ( یک روز در میان ) به همراه سطوح مختلف نشاسته تغذیه شدند. هر 15روز یکبار از فراسنجه های سطح پرورش نوزاد و میزان جمعیت کندو رکورد برداری شد. پس از آماده سازی داده ها از نرم افزار SAS برای آنالیز آماری استفاده شد. نتایج حاصله حاکی از وجود اختلاف معنی دار در فراسنجه های سطح پرورش نوزاد و میزان جمعیت کندو می باشد (05/0>P) و در هر دو مورد بیشترین میزان مربوط به تیمار 30درصد و کمترین آن تیمار شاهد بود. به منظور تعیین نشاسته ذخیره شده در عسل از روش ید سنجی استفاده شد ولی مقدار قابل ملاحظه ای از نشاسته در عسل ذخیره شده وجود نداشت. بنابراین به نظر می رسد با مصرف نشاسته در تغذیه زنبورعسل، می توان عملکرد کلنی ها را بالا برد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
زنبورعسل، تغذیه، نشاسته، |
|
عنوان انگلیسی |
The nutritional effect of different levels of starch on brood rearing and population growth of honeybee colony (Apis mellifera) |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In order to survey effects of different starch levels on brood rearing and hive population 40 colonies were assimilated for queen age, population, and food storage in the hive. From these colonies24 hives randomly were distributed in treatments. This experiment was done through completely randomized design with4 treatments, and 6 repetitions. Treatments included: 1- control (only sugar syrup 50%).2-10% starch and syrup.3-20% starch and syrup, 4-30% starch and syrup. Brood rearing level and hive population were recorded each 15 days. Data were analyzed using SAS software. Results showed there are significant differences between treatments from the view point of brood rearing rate and hive population (P< 0.05).Starch content of honey was measured using Iodine method. There was not considerable starch in honey. Therefore it seems using appropriate level of starch in the honey bee nutrition can increase hive performance |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
honey bee, nutrition, Starch |
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://hbsj.areo.ir/article_105806_03246403399f44efe66900e679b02f10.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/982/article-982-200021.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|