این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۵، شماره ۱۷، صفحات ۶۹-۸۰

عنوان فارسی بررسی میزان آسیب سیب‌زمینی تحت بارگذاری دینامیکی
چکیده فارسی مقاله چکیده در ایران میزان قابل توجهی از محصولات تولیدی بخش کشاورزی به ضایعات تبدیل می­شود. سیب­زمینی که دارای بیشترین انرژی غذایی به ازای واحد سطح می­باشد یکی از محصولات عمده کشور بوده و میزان ضایعات آن نیز بر اساس گزارشات منتشره قابل توجه است. بخشی از آسیب­های ایجاد شده در غده سیب‌زمینی ناشی از صدمات مکانیکی است که در چرخه تولید مکانیزه سیب‌زمینی هنگامی که غده‌ها با اجزای ثابت و متحرک ماشین‌ها، سنگ‌ها و کلوخ‌ها و با یکدیگر برخورد می نمایند ایجاد می­گردد. مقدار آسیب‌های مکانیکی که در اثر برخورد در غده ایجاد می‌شود، به خواص مکانیکی و رئولوژیک غده‌ها و نیروهای خارجی اعمال شده به آن بستگی دارد. بنابراین کنترل میزان آسیب‌های مکانیکی وارده، افزون بر عوامل محیطی، به کاهش نیروهای خارجی اعمال شده به غده در حین کندن و مراحل مختلف جا به جایی سیب زمینی درون ماشین نیز بستگی دارد. برخی از تحقیقات حاکی از آن است که خواص مکانیکی و رئولوژیک غده‌ها و استعداد آن­ها به آسیب­پذیری یکی از مباحثی است که اهمیت بیشتری نسبت به تنظیم‌های ماشین برداشت دارد. برخی از ارقام آسیب­پذیر با توجه به تنظیمات صحیح ماشین­های برداشت باز دچار آسیب می­شوند. لذا لزوم شناخت خواص مکانیکی ارقام و آسیب­پذیری آن­ها در برابر نیروهای مختلف به منظور مکانیزه نمودن صحیح محصول و کاهش ضایعات ضروری است. در این تحقیق با انجام آزمایشات ضربه بر روی سه رقم سیب زمینی اگریا، آئولا و مارفونا با استفاده از دستگاه آونگی اثرات زاویه رهایی غده، رقم محصول و اندازه غده بر نوع و حجم آسیب مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان می­دهند که اثر رقم محصول، اندازه غده و زاویه رهایی بر حجم آسیب معنی­دار بوده و حجم آسیب در رقم آئولا به طور معنی داری بیش از ارقام دیگر می­باشد. همچنین آسیب دیدگی در غده­های بزرگتر بیش از غده­های کوچک و متوسط است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، سیب‌زمینی، ضربه، اندازه غده، حجم آسیب،

عنوان انگلیسی Examination Potato Damage Under Impact Loading
چکیده انگلیسی مقاله Losses of agricultural products and the related financial losses are considerable in Iran. Potato is one of the most important crops in Iran and has the most nutritious energy per area. The losses of potato are considerable as statistical reports. The mechanical damage is one of the factors in potato losses that occur during harvesting and handling of potato tubers. When reduction in mechanical damage of tubers is of concern, attentions are automatically drawn towards the design and adjustment of the potato harvester. Of course the design and adjustment of the potato harvester is one of the coin, the other side is the potato tuber themselves. For some potato varieties that are highly susceptible to mechanical damages, even a well designed and adjusted harvester can still cause extensive damage. For this reason a prior knowledge about damaging impact energy threshold of potato tubers are as important as the knowledge about the harvester. In this research a constructed pendulum was used to measure the damaging impact energy threshold for Agria, Aula, Marfona varieties. After measuring volume of damage, the effect of impact angle, varieties and tuber size were studied. Results show that, varieties, impact angle and tuber size has significant effect on the volume of damage and aula variety is more susceptible to damage than other varieties. Although volume of damage in large tubers are higher than other sizes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_286_b85bf0f1c1c8d8c6cf37085939a5ab2d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198714.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات