این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۸، شماره ۲۹، صفحات ۸۳-۸۹

عنوان فارسی تعیین باقیمانده آفت کش‌های ارگانوکلره در فرآورده های لبنی شهر تبریز
چکیده فارسی مقاله چکیده اندازه‌گیری باقیمانده پنج آفت‌کش ارگانوکلره لیندین، آلدرین، دیلدرین، اندوسولفان و دی کلرو دی فنیل تری کلرو اتان (د.د.ت) در نمونه های 4 محصول لبنی ( شیر گاو، پنیر، خامه و کره) جمع آوری شده از شهر تبریز، با استفاده از GC-ECD در فاصله سالهای 1388-1389 انجام شد. لیندین با مقدار متوسط 1.4 ، < 0.05 ،0.53 ، 0.116 نانوگرم در گرم به ترتیب در نمونه های شیر گاو، کره، پنیر و خامه اندازه گیری شد. آلدرین با مقدار متوسط 2.21، < 0.05، .310، 0.36، نانو گرم در گرم و دیلدرین با مقدار متوسط 1.52، < 0.05، 0.29و 0.085 نانو گرم در گرم به ترتیب در نمونه‌های شیرگاو، کره، پنیر و خامه اندازه گیری شدند. اندوسولفان با مقدار متوسط 1.05،< 0.06، 0.18 و < 0.05 نانوگرم در گرم و د.د.ت با مقدار متوسط 1.44، < 0.07، 0.14 و 0.83 نانوگرم در گرم به ترتیب در نمونه‌های شیرگاو، کره، پنیر و خامه اندازه گیری شد. این مطالعه نشان داد اگر چه متوسط مقدار باقیمانده آفت‌کشهای ارگانوکلره (OCPs) در بیشتر نمونه‌ها کمتر از حداکثر باقیمانده مجاز مصوب (MRLs) توصیه شده اتحادیه اروپا بود، ولی میزان آلدرین در برخی نمونه‌های شیرگاو و میزان دیلدرین در برخی نمونه‌های کره از مقادیر مجاز تجاوز می کرد که ممکن است به عنوان یک عامل مخاطره آمیز برای سلامتی مطرح شود. این مطالعه کاهش استفاده از آفت‌کشهای ارگانوکلره را در سالهای اخیر در تبریز منعکس می کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination of organochlorine pesticide residues in dairy products in Tabriz, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله

نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_144_bbfbb8ec8967d9deb45817698e69f6a0.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198575.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات