|
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۹، شماره ۳۴، صفحات ۱-۱۱
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تأثیر ضایعات غذائی در بهبود آبگیری لجن فاضلاب شهری |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده تولید حجم بالای لجن از جمله مشکلات عمده اکثر تصفیهخانههای فاضلاب میباشد که لزوم ارائه راهکارهای مناسب اقتصادی و زیستمحیطی را جهت مدیریت و تصفیه مناسب آن ایجاب مینماید. با توجه به اینکه در فرایند آمادهسازی لجن کاربرد ترکیبات طبیعی نسبت به شیمیایی از ارجحیت زیست محیطی و اقتصادی زیادی برخوردار است، متخصصین در تلاش برای یافتن مواد مناسب جهت جایگزینی میباشند. در این تحقیق آمادهسازی و آبگیری لجن با سه ترکیب غذائی شامل نشاسته، عصاره لوبیا و پوست انار در مقیاس آزمایشگاهی بصورت ناپیوسته و در طی دو مرحله اصلی تعیین pH و نیز دوز بهینه مواد توسط آزمونهای زمان فیلتراسیون، درصد کاهش حجم لجن، درصد رطوبت کیک لجن و حجم آب فیلتر شده (در زمان10 ثانیه) و کدورت آب فیلتر شده صورت پذیرفت. طبق نتایج حاصل، عصاره پوست انار در pH و غلظت بهینه به ترتیب 4 و متوسط ppm 1000 بهترین کارائی را نشان داد. به گونهای که نسبت به نمونه شاهد، زمان فیلتراسیون و رطوبت کیک لجن به ترتیب حدود 63 درصد و 5/6 درصد کاهش و حجم آب فیلتر شده در 10 ثانیه، 64 درصد افزایش یافت. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effect of Food wastes on sludge dewatering capability |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Production of high volume of sludge is an important problem in wastewater treatment plants that necessitates approach of a proper economical and environmental management method. Chemical conditioning is used for increasing sludge dewater-ability and its volume reduction. Researchers have shown that use of natural compounds have environmental superiority over chemical ones. Therefore, in this research the effect of three food wastes including starch, white bean and pomegranate skin extract on the sludge dewatering capability in lab scale batch system was investigated. From the results, pomegranate skin extract in optimum pH of 4 and concentration of 1000 ppm gave the best efficiency. In this case, the amount of TTF, sludge cake humidity, volume of filtered water in 10 second, sludge volume reduction and turbidity were 10 seconds, 88.31 percent, 50 ml, 25.55 percent and 24 FAU, respectively. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://fsct.modares.ac.ir/article_148_4e77e7e02ab53d4cf28136c1d00c14f3.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198490.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|