|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۸۵-۹۴
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تولید لیپید و کاروتنوئید توسط مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم (Rhodosporidium diobovatum) در شرایط In vitro |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: در سالهای اخیر تولید لیپید و کاروتنوئید با استفاده از ریزسازواره یک روش جایگزین برای استفاده از منابع متداول گیاهی و جانوری مورد توجه فراوان قرار گرفته است. در این تحقیق تولید این دو ماده با ارزش توسط مخمر مولد لیپید رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم در شرایط In vitro بررسی و نتایج حاصل مقایسه گردیدند. مواد و روشها: تأثیر دو منبع کربنی گلوکز (217 میلیمولار) و گلیسرول (434 میلیمولار) در محیط کشتهای با نیتروژن محدود بر تولید تودۀ سلولی، محتوای لیپید و کاروتنوئید (بر حسب بتاکاروتن) طی 5 روز متوالی بررسی شد. آزمایشها در دمای 30 درجه سانتیگراد و 150 دور بر دقیقه انجام گردید. یافتهها: پس از 120 ساعت، بازدۀ تولید (گرم تودۀ سلولی به گرم کربن مصرفی) در محیط کشتهای حاوی گلوکز (01/0±72/0) و گلیسرول (03/0±73/0) اختلاف معنیداری در سطح 5 درصد نداشتند، اما روند تولید لیپید با استفاده از گلوکز توسط مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم در زمانهای مختلف، اختلاف معنی داری (در سطح 5 درصد) نسبت به گلیسرول نشان داد و پس از 120 ساعت نیز محتوای لیپید آن (%92/0±29/46) کمی بالاتر از مخمرهای رشد کرده در محیط گلیسرولی (%49/0±57/44) قرار گرفت. همچنین بستر حاوی گلوکز، کاروتنوئید بیشتری نسبت به گلیسرول تولید نمود (247±1987 در مقابل 15±1758میکروگرم بر لیتر). در حالی که استفاده از منبع کربنی گلوکز 11/5 درصد اسیدهای چرب تک اشباع و 7/3 درصد چند اشباع بیشتری تولید نمود، در محیط حاوی گلیسرول 21/8 درصد اسیدهای چرب اشباع بیشتری مشاهده گردید. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش، پتانسیل بالای مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم در تولید همزمان لیپید و کاروتنوئید را با استفاده از بسترهای مختلف و کاربرد آنها در صنایع غذایی، زیستی و سوختی نمایان ساخت. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Evaluation of In Vitro Lipid and Carotenoid Synthesis by Yeast, Rhodosporidium Diobovatum |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Recently, lipid and carotenoid synthesis by microorganism has been considered as the alternative method to the conventional animal and plant based resources. This study is focused on the ability of in vitro synthesis of these high-value products using Rhodosporidium diobovatum yeast. Materials & Methods: Rate of biomass production, lipid and carotenoid content, were investigated for cell cultures in nitrogen-limiting medium containing glucose (217 mM) or glycerol (434 mM) during a five-day period of post inoculation (pi). The experiments were carried out at 30 °C and 150 rpm. Results: Regarding the biomass yield (g dcw/g carbon consumed), no significant variation (5% probability) was observed in glucose (0.72±0.01) and glycerol (0.73±0.03) cell cultures after 120 h, but the glucose cultures synthesized more significant content of lipid at different time-points, and reached to a slightly greater amounts of lipid (46.29 ± 0.92 % dcw) than the glycerol cultures (44.57 ± 0.49 % dcw) at 120 h. In addition, the quantity of carotenoid production in glucose cultures was higher than those in glycerol cultures at 120 h pi (1987 ± 249 µg/L, versus 1758 ± 15 µg/L, respectively). Glucose grown cells produced 5.11% of mono-unsaturated fatty acid (MUFA) and 3.7% of poly-unsaturated fatty acid (PUFA) more than those in glycerol fed cultures, whereas the saturated fatty acid (SFA) were synthesized 8.21% more in the glycerol cultures. Conclusion: The study shows extensive accumulation of neutral lipids and carotenoid, and suggests that R. diobovatum could be an effective strain for production of feedstock for food, fuel and bio industries from various substrates. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
نیما نصیریان | N Nasirian Islamic Azad University-Shoushtar Branch دانشگاه آزاد اسلامی-واحد شوشتر
دیوید لوین | D Levin University of Manitoba دانشگاه مانیتوبا
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2826-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975240.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
صنایع غذایی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|