|
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۷۵-۸۴
|
|
|
عنوان فارسی |
اثر فیلمهای PLA حاوی غلظتهای مختلف اسانس زیره سبز بر برخی خصوصیات میکروبی و شیمیایی گوشت چرخ کرده گوساله |
|
چکیده فارسی مقاله |
سابقه و هدف: با افزایش میزان تولید مواد غذایی، نیاز به نگهداری جهت رساندن مواد غذایی سالم و با کیفیت به دست مصرفکنندگان احساس میشود. یکی از مهمترین دلایل بسته بندی پیشگیری از رشد میکروارگانیسم های عامل فساد و بیماریزا در مواد غذایی می باشد. این تحقیق با هدف مطالعه تأثیر فیلمهای پلی لاکتیک اسید (PLA) حاوی غلظتهای مختلف اسانس زیره سبز بر برخی خصوصیات میکروبی و شیمیایی گوشت چرخکرده گوساله انجام شد. مواد و روشها: جهت مطالعه اثر ضدمیکروبی PLA حاوی غلظتهای مختلف اسانس زیره سبز، کشت میکروبی نمونهها برای موارد شمارش کلی باکتریهای هوازی، سایکروتروفها، کلیفرمها و استافیلوکوکوس اورئوس در 7 زمان مختلف یعنی روزهای 0، 1، 2، 3، 4، 6 و 8 صورت گرفت. همچنین جهت مطالعه اثر فیلمها بر میزان ازت فرار کل گوشت چرخ کرده گوساله، آزمایشات مورد نظر، در روزهای مشابه آزمون میکروبی صورت گرفت. یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که شمارش کلی باکتریهای هوازی، سایکروتروفها، کلیفرمها و استافیلوکوکوس ارئوس در نمونههای بستهبندی شده با فیلم PLA حاوی غلظت 8/0% اسانس زیره سبز به صورت معنیداری نسبت به گروه شاهد کمتر بود (05/0>P). همچنین، با افزایش غلظت اسانس در فیلم PLA، اثر ضدمیکروبی بصورت معنیداری افزایش یافت (05/0>P). همچنین نمونههای بستهبندی شده با فیلمهای PLAحاوی غلظتهای مختلف اسانس در طول مطالعه نسبت به نمونههای شاهد مقادیر پایینتری از ازت فرار کل نشان دادند (05/0>P) و بطور کلی روند وابسته به غلظت در اثر افزودن اسانس مشاهده شد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه میتوان چنین نتیجه گرفت که استفاده از فیلم PLA حاوی غلظت 8/0 درصد اسانس زیره سبز، روشی مناسب برای افزایش مدت زمان ماندگاری گوشت چرخکرده گوساله حداقل به مدت 8 روز در دمای یخچال میباشد بدون آنکه فساد میکروبی و شیمیایی در آن مشاهده شود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effect of PLA Films Containing Cumin Essential Oil on Some Microbial and Chemical Properties of Minced Beef Meat |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Background and Objectives: Due to increasing food production, it seems necessary a healthy and appropriate food delivered to consumers. One of the most important reasons for packaging is to prevent the growth of spoilage and pathogenic microorganisms in food. The aim of this study was to investigate the effect of polylactic acid (PLA) films containing different concentrations of cumin essential oil on some microbial and chemical characteristics of minced beef meat. Materials & Methods: In order to study the antimicrobial effect of PLA films containing different concentrations of cumin essential oil, samples were examined for total aerobic bacterial count, psychotropic bacteria, coliform and Staphylococcus aureus at different times, day 0, 1, 2, 3, 4, 6 and 8. In order to study the effect of films on total volatile nitrogen (TVB-N) of minced beef, the intended tests, were conducted on the same days of the microbial tests. Results: The results of the present study indicated that total aerobic bacterial count, psychotropic, coliforms and S. aureus in samples packed with PLA films containing 0.8% cumin essential oil were significantly lower than control group (P< 0.05). Moreover, increasing the essential oil concentration in PLA films significantly enhanced antimicrobial effect (P< 0.05). The samples packed with PLA films containing different concentrations of essential oil had lower TVB-N contents compared to control (P< 0.05) and generally a dose dependant trend was observed in the effect of adding cumin essential oils. Conclusion: Based on our findings, the use of PLA films containing 0.8 % concentration of cumin essential oil could be a good method to keep minced meat during cold storage at least 8 days without any significant microbial and chemical spoilage. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
فاطمه عشقی نژاد | F Eshghinezad دانش آموخته دکترای عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
افشین آخوندزاده بستی | A Akhondzadeh Basti استاد گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
علی خنجری | A Khanjari استادیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
پریوش خسروی | P Khosravi دانش آموخته دکترای عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
نسیم شاویسی | N Shavisi استادیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
نسرین طیار هشتجین | N Tayyar Hashtjin کارشناس گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-409-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975239.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
صنایع غذایی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|