علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۴۱-۵۲

عنوان فارسی خواص ضد میکروبی، ضد اکسایشی و فیزیکی فیلم‌های بر پایه کیتوزان- کربوکسی متیل سلولز – اسید اولئیک حاوی اسانس دارچین
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: آلودگی میکروبی مواد غذایی یکی از مهمترین دلائل از دست رفتن غذا در سراسر دنیا به شمار می­رود. استفاده از بسته بندی فعال به منظور کاهش آلودگی میکروبی با هدف حذف افزودن مستقیم مواد نگهدارنده به ماده غذایی، روشی نوید بخش در نگهداری مواد غذایی به شمار می­رود. لذا هدف از این پژوهش افزودن اسانس دارچین به نوعی بسته بندی زیستی و بررسی اثرات آن بر ویژگی‌های مختلف فیلم می‌باشد. مواد و روش‌ها: فیلم‌های فعال بر پایه کیتوزان-کربوکسی متیل سلولز- اسید اولئیک حاوی غلظت‌های مختلف اسانس دارچین به روش ریخته گری (casting) تهیه شدند. اثر غلظت‌های مختلف اسانس دارچین بر روی ویژگی‌های ساختاری، فیزیکی، حرارتی، ضد اکسایشی و ضد کپکی فیلم‌ها به وسیله انجام آزمون‌های پراش پرتو ایکس، طیف سنجی مادون قرمز، زاویه تماس، نفوذ پذیری نسبت به بخار آب، کدورت، آزمون کششی، DSC، بازداری رادیکال آزاد DPPH و آزمون دیسک انتشار ارزیابی شد. یافته‌ها‌: نتایج XRD تغییر در اندیس کریستالی پلیمر با افزودن اسانس دارچین به فیلم‌های فعال را نشان داد. برقراری اتصالات جدید بین پلیمر و اسانس دارچین توسط FTIR نشان داده شد. افزودن اسانس دارچین باعث افزایش زاویه تماس، کدورت، ازدیاد طول تا نقطه شکست و خواص ضد اکسایشی و کاهش استحکام کشش نهایی و نفوذ پذیری نسبت به بخار آب فیلم­ها شد. نتایج آزمون انتشار دیسک خواص ضد کپکی فیلم‌های بر پایه کیتوزان-کربوکسی متیل سلولز-اسید اولئیک حاوی اسانس دارچین بر روی کپک آسپرژیلوس نایجر را نشان داد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده، فیلم‌های تولید شده به دلیل دارا بودن خواص ضد کپکی و ضد اکسایشی قابل توجه، گزینه مناسبی به منظور تولید بسته بندی­های مورد استفاده در مواد غذایی به شمار می­روند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فیلم ضد میکروب، کیتوزان، کربوکسی متیل سلولز، اسانس دارچین

عنوان انگلیسی Antimicrobial, Antioxidant and Physical Properties of Chitosan-Carboxymethyl Cellulose-Oleic Acid Based Films Incorporated with Cinnamon Essential Oil
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Microbial contamination of food is one of the most reasons for the loss of food products around the world. Use of active packaging to reduce the microbial contamination of food, in order to eliminate the direct addition of chemical preservatives, is a promising method for preservation of food products. Materials & Methods: Active films based on chitosan-carboxymethyl cellulose-oleic acid incorporated with different concentrations of cinnamon essential oil (CEO) were produced by casting method. The effect of different concentrations of CEO were examined on the structural, physical, thermal, antioxidant and antifungal properties of the films by methods of XRD, FTIR, contact angle, water vapor permeability, opacity, tensile test, DSC, DPPH and disc diffusion tests. Results: XRD results revealed a change in the crystalline index of polymer by adding CEO to the films. New bonding formation between the polymer and CEO were shown by FTIR. Addition of CEO increased the contact angle, opacity, elongation to break, and antioxidant properties and decreased ultimate tensile strength, and water vapor permeability of the films. Disc diffusion test results showed antifungal properties of the films containing CEO against Aspergillus niger. Conclusion: According to the obtained results, due to the high antifungal and antioxidant properties, the produced films are favorable option to use in food packaging applications.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله نوشین نوشیروانی | N noshirvani
tabriz university
دانشگاه تبریز

بابک قنبرزاده | B Ghanbarzadeh
tabriz university
دانشگاه تبریز

رضا رضایی مکرم | R Rezai Mokarram
tabriz university
دانشگاه تبریز

مهدی هاشمی | M Hashemo
Bu-Ali Sina University
دانشگاه بوعلی سینا


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1998-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975236.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات