علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۴، صفحات ۲۱-۲۸

عنوان فارسی تأثیر تعاملی تمرین تناوبی شدید همراه با مصرف ویتامینE بر سطوح سرمی Hsp۷۰ وSOD در رت‌های نر ﻧﮋاد ویﺴﺘﺎر
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: از جمله آنزیم‌های اکسیداتیو در موجودات زنده، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) می‌باشد که در تولید H2O2 نقش دارد. پروتئین شوک گرمایی (Hsp70) در شرایط استرس ایجاد شده و اثرات ضد التهابی دارد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تأثیر تمرین تناوبی شدید و مصرف ویتامینE بر سطوح Hsp70 و SOD در رت‌های نر بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی32 ﺳﺮ موش صحرایی به طور تصادفی به 4 گروه (ﮐﻨﺘﺮل، ﻣﮑﻤﻞ، ﺗﻤرین، ﺗﻤﺮیﻦ+ﻣﮑﻤﻞ) تقسیم شدند. برنامه تمرینی شامل هشت هفته، هفته‌ای پنج جلسه، هر جلسه 15 دقیقه [ 5 دقیقه گرم کردن ، 4 دقیقه تناوب شدید ) 95 تا 100 درصد (VO2max، 2 دقیقه تناوب بازیافت ) 65 تا 75 درصد (VO2max ،4 دقیقه سرد کردن ] بود. Mg/kg 100 ویتامین E در گروه‌های مکمل به مدت 8 هفته ، سه بار در هفته به صورت داخل صفاقی تجویز شد. ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺧﻮﻧﯽ از آزﻣﻮدﻧﯽﻫﺎ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪ و ﺳﻄﻮح Hsp70 و SOD با روش الایزا اﻧﺪازهﮔﯿﺮی ﺷﺪ. از روش آﻣﺎری آنالیز کواریانس اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪ. یافته‌ها‌: نتایج نشان داد پس از اجرای پروتکل تحقیق ﺳﻄﻮح Hsp70 گروه تمرین+مکمل به طور معنی‌داری بالاتر از سه گروه دیگر بود (0.001P<). سطوحSOD گروه های تجربی نیز در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی‌داری داشت (001/0>P). نتیجه گیری: تمرین تناوبی شدید، مکمل سازی با ویتامین E و ترکیبی از دو روش فوق ممکن است از طریق تنظیم مثبت دفاع آنتی‌اکسیدانتی، اثرات حمایتی خود را در مقابل استرس اکسایشی اعمال نماید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Interactive Effect of High Intensity Interval Training with Vitamin E Consumption on the Serum Levels of Hsp70 and SOD in Male Wistar Rats
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: One of the antioxidant enzymes in organisms is Superoxide dismutase, which is involved in the production of H2O2. Heat shock protein is created in stress conditions and has anti-inflammatory effects. The purpose of this study was to determine the interactive effect of high intensity interval training with vitamin E consumption on the levels of Hsp70 and SOD in male wistar rats. Materials & Methods: In this experimental study, 32 male wistar rats were divided into four groups randomly: control, supplement, training, training+supplement. The training program was planned for eight weeks, five sessions per week (each session 15 minutes) ]warm up: 5 minutes , interval training: 4 minutes 95-100% maximal oxygen consumption (VO2max), recycling: 2 minutes 65-75% VO2max, cool down: 4 minutes[. The amount of 100 mg/kg vitamin E was administered intraperitoneally in the supplement groups for eight weeks and three times per week. The blood samples were taken, and the levels of Hsp70 and SOD were measured by using ELISA method. Analysis of covariance was used. Results: The results showed that the level of Hsp70 was significantly higher in the training + supplement group than in the other three groups (P >0.001). Also the SOD levels of the experimental groups had a significant increase compared to the control group (P >0.001). Conclusion: High intensity interval training, supplementation with Vitamin E and a combination of the two methods may potentially exert supportive effects against oxidative stress through positive antioxidant defense regimen.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله معصومه حسینی | M Hosseini
Islamic Azad univeTehrarsity east Tehran branch
دانشگاه آزاد تهران شرق

نازنین قاسم زاده خراسانی | N Ghasem Zadeh Khorasani
Islamic Azad univeTehrarsity east Tehran branch
دانشگاه آزاد تهران شرق

بهزاد دیوکان | B Divkan
Islamic Azad univeTehrarsity east Tehran branch
دانشگاه آزاد تهران شرق

شاهین ریاحی | Sh Riyahi Malayeri
دانشگاه آزاد تهران شرق


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3128-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/53/article-53-1975205.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات