این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 7 آذر 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۱، شماره ۴، صفحات ۳۰۹-۳۲۱
عنوان فارسی
بررسی اثر رقم، منطقه کشت و مکمل آنزیمی بر انرژی قابل سوختوساز تریتیکاله
چکیده فارسی مقاله
سه آزمایش به منظور تعیین ترکیب شیمیایی و بررسی اثر رقم و منطقه کشت بر انرژی قابل سوختوساز ظاهری و حقیقی تریتیکاله و اثر دو نوع مکمل آنزیمی بر انرژی قابل سوختوساز ظاهری آن آزمایش انجام شد. در آزمایش اوّل ترکیب شیمیایی و مقدار انرژی قابل سوختوساز حقیقی تصحیح شده برای ازت تریتیکاله با استفاده از خروسهای بالغ به روش تغذیه اجباری سیبالد تعیین شد. در آزمایش دوم و سوم مقادیر انرژی قابل سوختوساز ظاهری تصحیح شده برای ازت تریتیکاله با و بدون افزودن مکمل آنزیمی زایلاناز-بتاگلوکاناز و یا فیتاز به روش جمعآوری کل مدفوع با استفاده از جوجههای گوشتی نر در سن 23-20 روزگی تعیین شد. ترکیب شیمیایی تریتیکاله شامل؛ چربی خام، پروتیین خام، فیبر خام، خاکستر، عصاره عاری از ازت و انرژی خام به ترتیب 29/0±65/1، 37/1±00/14، 49/0±92/4، 32/0±77/1، 62/1±60/77% و 95±4180 کیلوکالری در کیلوگرم به دست آمد. بیشترین تنوع مواد مغذی تریتیکاله در میزان پروتیین خام (2/12 تا 0/17%) و عصاره عاری از ازت (7/74 تا 8/79%) بود. میانگین انرژی قابل سوختوساز حقیقی تصحیح شده برای ازت تریتیکاله با استفاده از خروسهای بالغ 112±3380 و میانگین انرژی قابل سوختوساز ظاهری تصحیح شده برای ازت تریتیکاله با استفاده از جوجههای گوشتی 82±3244 کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک به دست آمد. نمونههای تریتیکاله جمعآوری شده از مناطق مختلف از لحاظ میزان انرژی قابل سوختوساز ظاهری و حقیقی تصحیح شده برای ازت اختلاف معنیدار داشتند. افزودن مکمل آنزیمی زایلاناز-بتاگلوکاناز و یا فیتاز مقدار انرژی قابل سوختوساز ظاهری تریتیکاله را به طور معنیدار و به ترتیب به میزان 155 و 86 کیلوکالری در کیلوگرم ماده خشک افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of Variety, Cultivation Area and Enzyme Supplementation on Metabolisable Energy in Triticale
چکیده انگلیسی مقاله
Three experiments were conducted to study the chemical composition and the effect of variety, cultivation area as well as enzyme supplementation on the apparent and true metabolisable energy of triticale. In the first experiment, the precision-fed rooster assay was employed to determine the true metabolisable energy corrected for nitrogen in triticale. In the second and third experiments, Total Excreta Collection method, using male broiler chicks (20-23 days of age), was employed to determine the apparent metabolisable energy corrected for nitrogen in triticale with/without exogenous enzyme supplementation. The chemical composition of triticale was recorded as: EE, 1.65±0.29; CP, 14.00±1.37; CF, 4.92±0.49; Ash, 1.77±0.33; NFE, 77.6±1.62% and CE, 4180±95 kcal/kg. A wide variation in CP (12.2 to 17% on a dry matter basis) and NFE (74.7 to 79.8% on dry matter basis) was recorded among triticale samples. The average true and apparent metabolisable energy corrected for nitrogen in triticale and on a dry matter basis, were 3380±112 and 3244±82 kcal/kg, respectively. The results indicated that the metabolisable energy in triticale was mainly influenced by the factor of cultivated areas. The addition of exogenous enzyme supplementation; xylanase& ?-glucanase as well as phytase improved the apparent metabolisable energy in triticale by 155 and 86 kcal/ kg, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حمید زرقی |
دانشجوی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
ابوالقاسم گلیان |
اعضاء هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
حسن کرمانشاهی |
اعضاء هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
حسن عاقل |
اعضاء هیأت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_22334_85cb42241f4779584f6aeb91b42ce301.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194861.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات