این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 3 آذر 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۲، شماره ۲، صفحات ۱۶۱-۱۷۰
عنوان فارسی
اثر افزایش تعداد دفعات خوراکدهی بر عملکرد مرغهای مادر گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این آزمایش به منظور بررسی اثرات افزایش تعداد وعدههای خوراکدهی به 2 یا 3 وعده در روز بر عملکرد مرغهای مادر گوشتی در دوره تولید از سن 24 تا 38 هفتگی اجرا گردید. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار آزمایشی یک، دو و سه بار خوراکدهی در روز با 4 تکرار انجام شد. مقدار خوراک مصرفی در روز در همه گروههای آزمایشی یکسان در نظر گرفته شد. گروه یکبار خوراکدهی، کل خوراک مورد نیاز خود را در یک وعده در ساعت'6:15 صبح دریافت کردند. گروه دو بار خوراکدهی، خوراک را در دو وعده غذایی در روز در ساعت '6:15 صبح و '12:15 ظهر دریافت کردند. گروه سه بار خوراکدهی، کل خوراک مصرفی را در سه وعده غذایی در روز در ساعت '6:15 صبح، ساعت'12:15 ظهر و '18:15 عصر دریافت کردند. خونگیری از مرغها در دو سن 32 و 38 هفتگی انجام شد. نتایج این آزمایش نشان داد مرغهایی که خوراک خود را به صورت محدود و در 2 یا 3 وعده غذایی دریافت کردند، سرانه تولید تخممرغ بالاتری در مقایسه با گروه کنترل در 13 هفته طول دوره آزمایش داشتند (1/67 و 2/67 در مقابل 2/62 تخممرغ به ازاء هر مرغ در گروه کنترل، 01/0>P). افزایش تعداد وعدههای خوراکدهی سبب افزایش معنیدار وزن تخممرغ در کل دوره آزمایش گردید (01/0>P). رژیمهای غذایی دو و سه بار خوراکدهی در روز موجب افزایش میزان استرادیول و کاهش سطح کلسترول، ترییدوتیرونین و گلوکز پلاسما گردیدند. به طور کلی، افزایش تعداد وعدههای خوراکدهی به 2 یا 3 بار در روز میتواند عملکرد تولیدمثلی مرغهای مادر گوشتی را در شروع تولید تا بعد از اوج تولید بهبود ببخشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تعداد دفعات خوراکدهی، تولید تخممرغ.، مرغ مادر گوشتی،
عنوان انگلیسی
Effects of Increasing Daily Feeding Frequency on Performance of Broiler Breeder Hens
چکیده انگلیسی مقاله
This experiment was conducted to determine the effects of either twice or thrice a day feeding regimens on performance and as well on plasma hormone and metabolite levels of broiler breeder hens during 24 to 38 wk of their productive age. Breeder pullets were provided form a commercial flock, and distributed in experimental units, in a compeletly randomized design with three feeding regimens (treatments) included 1, 2 or 3 feeding times per day with 4 replicates. Birds fed once a day, received all their total feed at 06:15 h, whereas birds fed twice a day, received 50% of their total feed allowance at 06:15 h and the other 50% at 12:15 h, and while birds fed thrice a day, received 33% of their total feed at 06:15 h, 33% at 12:15 h and the last portion at 18:15 h. Total daily feed did not differ among treatments. Blood samples were taken at the peak of production (32 wk of age) and at the end of trial (38 wk of age). For the 13 wk production period, total hen-day egg production through 38 wk of age in the hens that were provided feed twice and thrice a day was greater (67.1 and 67.2 vs 62.2 eggs/hen, P< 0.01) than in hens fed once a day. Also, broiler breeder hens fed 2 or 3 times per day laid heavier eggs (P< 0.01) compared with once a day fed birds. Twice and thrice a day fed birds carried significantly lower plasma T3, glucose and cholesterol concentration and higher 17 ?-estradiol level than did once a day fed birds (P< 0.05). In conclusion, the twice and thrice a day feeding regimens improve the reproductive performance of broiler breeder hens during the early egg-laying cycle.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
broiler breeder hen, Egg production., feeding frequency
نویسندگان مقاله
سودابه مرادی |
دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
مجتبی زاغری |
استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمود شیوازاد |
استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
رحیم عصفوری |
عضو هیأت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج abrii
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
محسن مردی |
عضو هیأت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کرج abrii
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_23189_b0061b28a61bf12ddafe2a614851b3c7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194847.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات