این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۴، شماره ۴، صفحات ۴۰۵-۴۱۲
عنوان فارسی
اثر فراوری دپوکردن در سطوح گوناگون رطوبت و عمقهای متفاوت بر سالمسازی بستر جوجۀ گوشتی
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر روش دپوکردن بر تغییرات دمایی و زندهمانی باکتریهای بیماریزای بستر جوجۀ گوشتی انجام گرفت. بدین منظور کود بستر با سه عمق (30، 60، و 120 سانتیمتر) و سه سطح رطوبت (15، 25، و 35 درصد) در قالب طرح کرتهای خردشده بهمدت 21 روز دپو گردید. دمای روزانه در اعماق گوناگون بستر جوجۀ گوشتی دپوشده و دمای محیط آزمایش ثبت گردید. نمونهگیری از دپو در اعماق متفاوت با رسیدن دما به مقدار بیشینۀ خود، صورت گرفت و کشت و شمارش جمعیت باکتریایی انجام شد. اثر عمق بر دمای دپو بین روزهای 2 تا 13 آزمایش معنیدار بود (05/0P<). سطح رطوبت بیشتر در روزهای 1 تا 4 و 9 تا 21 باعث افزایش دمای دپو شد (05/0P<). اثر متقابل عمق×رطوبت بر دمای دپو معنیدار بود (05/0P<). جمعیت کل باکتریایی در تیمارهای دپوشده (بهجز عمق 30 سانتیمتر با رطوبت 15 درصد و عمق 120 سانتیمتر با رطوبت 25 درصد) در مقایسه با تیمار شاهد کاهش یافت (05/0P<). میانگین جمعیت کلیفرمها در عمق 30 سانتیمتری با رطوبت 25 درصد، و عمقهای 30 و 60 سانتیمتر با رطوبت 35 درصد به صفر رسید. در عمقهای متفاوت با 35 درصد رطوبت هیچگونه کلنی از جمعیت اشریشیاکلی مشاهده نشد. میانگین جمعیت سالمونلا در عمقهای 30 و 60 با رطوبت 25 و 35 درصد و عمق 120 با رطوبت 35 درصد صفر بود. در مجموع، دپوکردن بستر جوجۀ گوشتی با 35 درصد رطوبت، با رسیدن حرارت به سطح مناسب طی 9 روز، سبب کاهش جمعیت کل باکتریها و سایر کلیفرمها و حذف کامل باکتریهای بیماریزای بستر (اشریشیاکلی و سالمونلا) گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
باکتریهای بیماریزا، بستر جوجۀ گوشتی، دپوکردن، رطوبت، عمق،
عنوان انگلیسی
Effect of Deep-Stacking at Different Levels of Moisture Conternt and at Different depths on Safety of Broiler Litter
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was conducted to investigate the effects of deep-stacking process on temperature and pathogenic bacterial survival of Broiler Litter (BL). Broiler litter, deep-stacked to 3 depths (30, 60 or 120 cm) and at 3 moisture levels (15, 25 or 35%) was made use of in a split plot design, experiment last for 21 days. Daily temperature of the deep-stacked BL at different depths and at different ambient temperatures were recorded. At the finite temperature of the deep-stacked BLs, representative samples were taken from different depths for later bacterial analysis. The effect of depth on temperature of deep-stacked BL was significant among the day's 2 to 13 (P< 0.05). Higher moisture level increased the temperature of deep-stacked BL on days 1-4 and 9-21 (P< 0.05). The interaction effect of depth × moisture on temperature of deep stacked BL was significant (P< 0.05). Total count of bacteria in the deep-stacked BL treatments decreased as compared with the control treatment (P< 0.05) with the exception of the depth of 30 cm of 15% moisture and as well the depth of 120 cm of 25% moisture. Mean populations of Coliform bacteria in the depth of 30 cm with 25% moisture and in the depth 30 and 60 cm of 35% moisture amounted to zero. There were no Escherichia coli populations found in at the different depths of deep-stacked BL of 35% moisture. Mean populations of Salmonella in depths of 30 and 60 cm with 25 and 35% moisture contents and at the depth of 120 cm with 35% moisture content were recorded as zero. Overall, deep-stacking BL with 35% of moisture for 9 days (to reach the final destined temperature) decreased the total count of bacteria and other Coliforms and as well eliminated the pathogenic bacteria (Escherichia coli and Salmonella).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حسین بلوچ قرایی |
کارشناس ارشد گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
یوسف روزبهان |
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
حسن فضایلی |
استاد و عضو هیأت علمی مؤسسۀ تحقیقات علوم دامی، کرج، ایران.
جواد رضایی |
دانش آموختۀ دکتری گروه علوم دامی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_50384_c0342368ffa0508a77040d1f573ab549.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194731.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات