این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۶، شماره ۴، صفحات ۴۱۷-۴۲۷

عنوان فارسی تأثیرات استفاده از سبوس برنج، آنزیم و پروبیوتیک بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و متابولیت‌های خون در مرغ‌های تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور تعیین تأثیرات استفاده از سبوس برنج، آنزیم و پروبیوتیک بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سلول‌های خون مرغ‌های تخم‌گذار انجام گرفت. آزمایش با 384 قطعه مرغ‌ تخم‌گذار سویه‌‌های لاین W36، در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل (2×2×2) با دو سطح سبوس برنج (صفر و 10 درصد)، دو سطح مولتی‌‌آنزیم کمبو فیتاز (صفر و 05/0 درصد) و دو سطح پروبیوتیک پروتکسین (صفر و 005/0 درصد) در 8 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار، از سن 65 تا 76 هفتگی انجام گرفت. سبوس برنج و پروبیوتیک به‌طور معناداری عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و پارامترهای بیوشیمیایی خون را تحت تأثیر قرار داد (05/0>P). 10 درصد سبوس برنج باعث بهبود وزن تخم‌مرغ، درصد تولید و تودۀ تخم‌‌مرغ‌های تولیدی، ضریب تبدیل غذایی، شاخص رنگ زرده و HDL خون شد، اما بر مقدار خوراک مصرفی و سطوح سلول‌های خون اثری نداشت (05/0> P). مولتی‌‌آنزیم تأثیرات معنا‌داری بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و متابولیت‌های خون مرغ‌ها نداشت (05/0> P). پروتکسین بدون اینکه تأثیر معناداری بر صفات کیفی تخم‌مرغ و متابولیت‌های خون مرغ‌ها داشته باشد، موجب بهبود ضریب تبدیل خوراک شد (05/0>P). سبوس برنج به همراه مولتی‌‌آنزیم و پروبیوتیک باعث بهبود عملکرد تخم‌گذاری، صفات کیفی تخم‌مرغ‌های تولیدی و افزایش HDL خون شد، ولی بر مقدار خوراک مصرفی و متابولیت‌های خون مرغ‌ها اثری نداشت (05/0> P). به‌طور کلی در مرغ‌های تخم‌گذار، استفاده از 10 درصد سبوس برنج به همراه ‌‌آنزیم و پروبیوتیک می‌‌تواند عملکرد، کیفیت تخم‌‌مرغ و HDL خون را بهبود دهد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effects of using rice bran, enzyme and probiotic on performance, egg quality traits and blood metabolites in laying hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effects of using rice bran, combo multi-enzyme and probiotic (protexin) in diet on performance, egg traits, biochemical parameters and blood cells of commercial laying hens. This experiment carried out using 384 Hi-line (W36) laying hens in a completely randomized design as factorial (2×2×2) arrangement with two levels of rice bran (0 and 10%), two levels of combo multi-enzyme (0 and 0.05%) and two levels of protexin (0 and 0.005%) in 8 treatments, 4 replicates and 12 birds per replicate for 12 weeks (65-76 weeks). Using 10% rice bran in diets improved the egg weight, egg production percentage and egg mass, feed conversion ratio, egg yolk color index and blood HDL of laying hens (P< 0.05), whereas did not have any significant effects on the amounts of feed intake and immune cells (P>0.05). Combo multi-enzyme in diets did not have any significant effects on performance, egg quality traits and blood parameters of laying hens (P>0.05). Using protexin in laying hens diets without having any significant effects on egg quality traits and blood parameters (P>0.05), improved the feed conversion ratio (P< 0.05). In using rice bran with combo multi-enzyme and protexin, performance, egg traits and blood HDL improved (P< 0.05), whereas did have any significant effects on the amounts of feed intake and immune cells (P>0.05). The overall results indicated that in laying using 10% rice bran with 0.05% of combo multi-enzyme and 0.005% of probiotic can improve the performance, egg traits and blood HDL.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی نوبخت |
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)

بهزاد حسینی فرد |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_56827_7f56f0eba5f66e2cd841977519812b36.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194637.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات