این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۴۷، شماره ۱، صفحات ۱۰۳-۱۱۱

عنوان فارسی تأثیر سطوح جیره‌ای پودر برگ کنگرفرنگی بر کیفیت گوشت ران و سینه و رخ‌نمای اسیدهای چرب گوشت سینه در بلدرچین ژاپنی
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی تأثیر پودر برگ کنگر فرنگی بر فراسنجه­های کیفی گوشت ران و سینه و نیز رخ‌نمای (پروفایل) اسیدهای چرب سینه، 240 قطعه بلدرچین ژاپنی در چهار تیمار شامل جیره پایه (شاهد)، جیره پایه مکمل‌شده با سطوح 15 و 30 گرم در کیلوگرم پودر کنگر فرنگی و 300 میلی­گرم در کیلوگرم ویتامین E با چهار تکرار در قالب طرح کامل تصادفی استفاده شد. پودر کنگر فرنگی و ویتامین E منجر به کاهش مالون­دی­آلدئید گوشت ران شد. جیره حاوی 15 گرم در کیلوگرم پودر کنگر فرنگی مقدار اسیدهای چرب اشباع (SFA) گوشت سینه را کاهش داد. میزان اسیدهای چرب غیراشباع با یک باند دوگانه و بیش از یک باند دوگانه (PUFA) در گوشت سینه تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. مقادیر آلفالینولئیک اسید و PUFA در گوشت سینه پرندگان تیمارشده با پودر کنگر فرنگی بیشتر از پرندگان تغذیه‌شده با جیره شاهد و جیره مکمل‌شده با ویتامین E بود. نسبت PUFA به SFA، مجموع اسیدهای چرب امگا-3 و نسبت امگا-6 به امگا-3 برای پرندگان تیمارشده با پودر کنگر فرنگی گرایش به بهبود داشت. این بررسی نشان داد که سطوح جیره­ای 15 و 30 گرم در کیلوگرم پودر برگ کنگر فرنگی سبب افزایش اسید لینولنیک و درنتیجه بهبود نسبی ارزش تغذیه­ای گوشت سینه بلدرچین می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بلدرچین ژاپنی، رخ‌نمای اسیدهای چرب، کنگر فرنگی، کیفیت گوشت،

عنوان انگلیسی Effect of dietary levels of Artichoke leaf powder on meat quality of thigh and breast and fatty acids profile of breast meat in Japanese quail
چکیده انگلیسی مقاله In order to study the effects of Artichoke leaf powder on the quality parameters of thigh and breast meat and fatty acids profile of breast, 240 day-old Japanese quails were assigned to 4 treatments including basal diet (control), basal diet supplemented with levels of 15 and 30 g/Kg Artichoke powder and 300 mg/Kg vitamin E with 4 replicates in a completely randomized design. Artichoke powder and vitamin E resulted in lower malondialdiahid in thigh meat. The amount of saturated fatty acids (SFA) was lower in breast meat of birds fed diet containing 15 g/Kg Artichoke powder. The amounts of monounsaturated and polyunsaturated fatty acids (PUFA) in quail breast meat did not affected by the experimental treatments. The amounts of alpha-linolenic acid and PUFA were greater in breast meat of quails treated with Artichoke powder than birds fed basal diet and diet supplemented with vitamin E. PUFA/SFA ratio, total amounts of omega-3 fatty acids and also omega-6/omega-3 ratio were improving in birds treated with Artichoke powder. This study showed that dietary levels of 15 and 30 g/Kg Artichoke leaf powder can increase linolenic acid and consequently relative improvement of nutritional value of quail breast meat.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Artichoke, fatty acid profile, Japanese quail, meat quality

نویسندگان مقاله فیروز صمدی |
دانشیار، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فاطمه عباسی |
دانشجوی دکتری فیزیولوژی دام و طیور، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://ijas.ut.ac.ir/article_58003_cf1cc018f91d9a010e84ed1efc68a830.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194623.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات