این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 30 آبان 1404
علوم دامی ایران
، جلد ۴۷، شماره ۲، صفحات ۲۲۳-۲۳۴
عنوان فارسی
تأثیر سطوح انرژی و محدودیت غذایی در دان حبهایشده بر عملکرد و فراسنجه های خونی در جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله
هدف از انجام این آزمایش بررسی تأثیر سطوح انرژی سوختوساز (متابولیسم)، شدت و مدت محدودیت غذایی در دان حبهای یا پوششدارشده (پلت) بر عملکرد، فراسنجه (پارامتر)های خونی و همچنین خصوصیات لاشه در جوجههای گوشتی بود. شمار 480 قطعه جوجۀ گوشتی نر سویۀ راس 308 در آزمایش فاکتوریل 3×2×2 با دوازده تیمار و چهار تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو سطح انرژی قابل سوختوساز، دو سطح شدت محدودیت غذایی (90درصد و 85درصد استاندارد مصرف سویه) و سه دوره محدودیت (21-8، 28-8 و 35-8 روزگی) بودند. با افزایش سطح انرژی جیره، از21-8 و 42-1 روزگی برخلاف 7 روزگی وزن بدن و ضریب تبدیل بهبود مییابد (05/0>P). اعمال90درصد محدودیت غذایی نسبت به 85درصد، همچنین دورههای محدودیت 21-8 و 28-8 نسبت به 35-8 روزگی، وزن بدن را بهطور معنیداری افزایش داد (05/0>P). در 14روز محدودیت، افزایش سطح انرژی به همراه 90درصد محدودیت، موجب افزایش وزن نسبی لاشه و ران در 42 روزگی شد ولی در 21 و 28 روز محدودیت، بیشترین وزن لاشه و ران در 85درصد محدودیت به همراه سطح بالاتر انرژی مشاهده شد (01/0>P). افزایش انرژی جیره منجر به بالا رفتن گلوکز خون در سنین 28 و 35 روزگی، کاهش غلظت تریگلیسیرید و افزایش درصد چربی بطنی در سن 42 روزگی شد (05/0>P). بهطورکلی، افزایش سطح انرژی جیره با شدت محدودیت 90درصد (نسبت به استاندارد مصرف سویه) به مدت سه هفته (28-8 روزگی) در دان حبهایشده منجر به بهبود عملکرد در جوجههای گوشتی میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Influence of energy level and feed restriction in pellet diet on performance and blood parameters of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله
The purpose of this experiment was to investigate the effect of metabolizable energy (ME) levels, feed restriction (FR) intensity and duration in pelleted diet on performance, blood parameters and carcass characteristics in broiler chickens. A total of 480 male Ross 308 broilers were used in a 2×2×3 factorial arrangement with 12 treatments and 4 replicates. Experimental treatments included: two levels of ME, two levels of restriction intensity (90% and 85% of strain standard, intake), and three levels of restriction duration (8-21, 8-28 and 8-35d of age). Results indicated that increasing energy level improved body weight and feed conversion rate during 8-21 and 1-42 days of age, except for first week, that was decreased BW (P< 0.05). Broilers with 90% feed restriction during 8-14 and 8-21 were heavier (P< 0.05) and showed higher breast weight at d 21 than those received 85% feed restriction and during 8-28 d. A 14 d of restriction with higher energy level and 90% restriction increased carcass percentage and thigh weight at 42 d, while during 21 and 28 d of restriction, higher carcass and thigh weight were observed in 85% restriction with higher energy level (P< 0.01). Increasing energy level of diet induced lower TG level and breast weight, higher abdominal fat at d 42, also elevating serum glucose during 28 and 35 d of age (P< 0.05). In conclusion, increasing ME level in the diet with 90% feed restriction (90% of standard intake) during 3 weeks (8-28 d) improved the growth performance of broiler chickens.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا زنگنه |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد تغذیۀ طیور، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه رازی (Razi university)
سودابه مرادی |
استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه رازی (Razi university)
علیرضا عبدالمحمدی |
استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه رازی (Razi university)
نشانی اینترنتی
http://ijas.ut.ac.ir/article_59027_2fed643b14d01ebbee3452e291e93ca7.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/954/article-954-194605.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات