علوم دامی، جلد ۲۷، شماره ۱۰۵، صفحات ۱۹۳-۲۰۲

عنوان فارسی تاثیر فرآوری های شیمیایی بر ترکیبات شیمیایی و تجزیه پذیریشکمبه ای کاه برنج
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه، تأثیر فرآوری­های اوره (5 درصد)، آمونیاک (5/3 درصد)، هیدروکسید سدیم (5 درصد)، هیدروکسید کلسیم (4 درصد)، اسید سولفوریک (5 درصد) و پرکسید هیدروژن (5 درصد) بر pH، محلولیت ماده خشک، الیاف، لیگنین، سیلیکا، ترکیبات فنولیک، ساختار سلولز و همی­سلولز و تجزیه­پذیری ماده خشک و کربوهیدرات­های دیواره سلولی کاه برنج ارزیابی شد. پس از فرآوری، کاه­های برنج در سیلوهای آزمایشگاهی به مدت 1 ماه سیلو شدند و سپس تحت تجزیه شیمیایی، آزمون FTIR (آنالیز مادون قرمز فوریر) و تجزیه­پذیری شکمبه ای(گاو فیستوله شده) قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که فرآوری کاه با اوره تاثیر قابل ملاحظه­ای بر خواص شیمیایی و بهبود تجزیه­پذیری شکمبه­ای کاه برنج ندارد (05/0P>). آمونیاک تاثیر کمی بر محلولیت ماده خشک و کربوهیدرات­های دیواره سلولی (05/0P>) ولی تأثیر به­سزایی در آزادی ترکیبات فنولی و افزایش تجزیه­پذیری دیواره سلولی داشت (01/0P<). بیشترین میزان محلولیت ماده خشک، ترکیبات فنولی و کربوهیدرات­های دیواره سلولی با فرآوری اسیدی حاصل گردید (01/0P<). فرآوری اسیدی، تجزیه­پذیری ماده خشک کاه را افزایش، ولی پیوندهای هیدروژنی داخل میکروفیبریل سلولز و تجزیه­پذیری کربوهیدرات­های دیواره سلولی را کاهش داد (01/0P) تجزیه­پذیری ماده خشک و بویژه بخش همی­سلولز با پرکسید هیدروژن کاهش یافت (01/0P<). بیشترین میزان تجزیه­پذیری، محلولیت سیلیکا و ترکیبات فنولیک با فرآوری سود بدست آمد (01/0P<). فرآوری پرکسید هیدروژن با افزایش اتصالات عرضی و فرآوری اسید سولفوریک باکاهش pH کاه باعث افت تجزیه­پذیری شده در حالی که فرآوری آمونیاک و سود بدون تاثیر منفی بر خواص شیمیایی کاه، تجزیه­پذیری شکمبه را به طور قابل توجهی افزایش دادند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of chemical treatments on chemical compositions and rumen degradability of rice straw
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to evaluate the effects of chemical treatments including urea (5%), ammonia (3.5%), calcium hydroxide (4%), sodium hydroxide (5%), sulphuric acid (5%) and hydrogen peroxide (5%) on pH, DM solubility, lignin, silica, phenolic compounds, cellulose and hemicellulose stucture and ruminal degradability of rice straw. After processing, the treated straw was ensiled for 1 month and then analysed for chemical characteristics, Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) analysis, and ruminal degradability (fistulated cows). The results showed that urea treatment showed no considerable effect on chemical compositions and ruminal degradability when compared to untreated straw. Ammonia treatments caused a slight increase in dry matter solubility and neutral detergent fiber (P>0.05) while, the release of phenolic compounds and degradability of NDF were largly enhanced with ammonia treatment (P< 0.01). Improvement in solubility of DM, phenolic compounds and NDF were highest as a result of acidic treatment (P< 0.01). Although, DM degradability was enhanced, inter molecular hydrogen bonds in cellulose microfibrills and NDF degradability was depressed with acid application (P< 0.01). Treatment with hydrogen peroxide increased degree of esterification, showed no effect on chemical characteristics (P>0.05), but decreased significantly DM and, in particular hemicellulose degradability (P< 0.01). The highest improvement in ruminal degradability, silica and phenolic compounds solubilities were achieved with NaOH treatment (P< 0.01). In conclusion, treatment with hydrogen peroxide and sulphuric acid resulted in increased esterification of hemicellulose and in decreased the optima pH for ruminal microbes, respectively while, ammonia and sodium hydroxide treatments showed no adverse impact on the chemical characteristics with a substantial enhancement in ruminal degradability of rice straw
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم قاسمی |
استادیار گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

محمد خوروش |
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

غلامرضا قربانی |
استاد گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

حسین امیدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه صنعتی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan university of technology)

محمد رضا امامی | mohammad reza
دانشیار گروه آموزشی علوم درمانگاهی - بهداشت و پیشگیری بیماریهای دامی،دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://asj.areo.ir/article_100741_f06c2ebf3b7612886094931e41219714.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/953/article-953-194552.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات