علمی شیلات ایران، جلد ۲۰، شماره ۱، صفحات ۲۳-۳۰

عنوان فارسی اثر پوشش خوراکی سدیم آلژینات بر تغییرات کیفی ماهی کیلکای سر و دم زده شکم خالی در سردخانه‌
چکیده فارسی مقاله هدف از این تحقیق بررسی اثر پوشش خوراکی سدیم آلژینات بر کیفیت ماهی کیلکای سر و دم زده شکم خالی در سردخانه می‌باشد. پوشش خوراکی سدیم آلژینات در چهار غلظت مختلف (25/0، 75/0، 25/1 و 75/1 درصد) تهیه شد. کیلکاهای سر و دم زده شکم خالی به مدت یک ساعت پوشش داده شدند و سپس در ظروف پلی‌اتیلن با پوشش سلوفان بسته‌بندی شده و در دمای 18- درجه سانتیگراد نگهداری شدند. مقدار آهن هم (Heme)، pH و آزمایشات ارگانولپتیک (بو، رنگ) طی صفر، 1، 2، 3 و 4 ماه انجام شد (تعداد نمونه‌ها: 125 بسته 250 گرمی). نتایج میانگین آهن هم تیمارها با افزایش غلظت سدیم آلژینات، افزایش معنی‌داری نشان داد (P< 0.05). میانگین pH نمونه‌ها فاقد اختلاف معنی‌دار بود (P>0.05). نتایج ارگانولپتیک نشان داد که میانگین رتبه بو و رنگ نمونه‌ها دارای اختلاف معنی‌دار بوده است (P< 0.05). استفاده از پوشش خوراکی سدیم آلژینات بدلیل حفظ آهن هم، و بهبود خواص ارگانولپتیک می‌تواند سبب افزایش کیفیت ماهی کیلکا طی 4 ماه نگهداری در سردخانه شود .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماهی کیلکا، پوشش‌ خوراکی، سدیم آلژینات، کیفیت ماهی

عنوان انگلیسی Effects of edible film of sodium alginate on quality changes of dressed kilka in frozen storage
چکیده انگلیسی مقاله The likely effects of sodium alginate edible coating on the quality of dressed kilka fish in the frozen storage was investigated. Sodium alginate edible coating was prepared in four concentrations (0.25, 0.75, 1.25, and 1.75%). Then, dressed kilka fish were coated with sodium alginate for 1h, packed in polyethylene dishes with cellophane blanket and stored at - 18°C. The amount of hem Iron, pH, percent lipid and organoleptic characteristics (odor, color) were assessed within 0, 1, 2, 3 and 4 months (sample size: 125 packs of 250g). Results showed a significant difference between the mean hem iron and percent lipid and increase in sodium alginate concentration (P< 0.05). The pH of samples showed no significant difference (P>0.05) with different levels of coating. Organoleptic results showed that the mean color and odor value of the samples were affected significantly by different levels of coating (P< 0.05). Use of sodium alginate edible coating to protect hem iron and improve organoleptic properties can increase the quality of kilka in frozen storage up to 4 months. *Corresponding
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Kilka fish, Edible coating, Sodiume alginate, Fish quality

نویسندگان مقاله نسرین خانه دان | a. khanedan
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران صندوق پستی 181-19585
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

عباسعلی مطلبی | a a motallebi
موسسه تحقیقات شیلات ایران، تهران صندوق پستی 6116-14155
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات شیلات ایران (Iranian fisheries research organization)

علی اصغر خانی پور | a a khanipour
مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، بندر انزلی صندوق پستی 1655-43145


نشانی اینترنتی http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-57-7&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-191481.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بیوتکنولوژی و فرآوری های شیلاتی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات