این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 16 آبان 1404
علمی شیلات ایران
، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۱۱-۲۲
عنوان فارسی
بهینه سازی روش جایگزینی جلبکهای تکسلولی با محصولات جانبی کشاورزی در تغذیه آرتمیا ارومیانا (Artemia urmiana) و آرتمیای پارتنوژنز
چکیده فارسی مقاله
به منظور بررسی امکان بیشترین جایگزینی جلبکهای تک سلولی با منابع غذایی ارزان قیمت در تغذیه آرتمیا، دو سویه آرتمیا ارومیانا و آرتمیای پارتنوژنز تحت شرایط آزمایشگاهی با استفاده از سه منبع غذایی شامل: سبوس گندم، کنجاله سویا و مخلوط 50.50 درصد سبوس گندم و سویا در 12 تیمار مختلف که هر کدام از این تیمارها با درصدهای متفاوتی از جلبک دونالیلا سالینا ترکیب شده بودند، به مدت 15 روز تغذیه شدند و نتایج حاصل با آرتمیاهای گروه شاهد که فقط با استفاده از جلبک دونالیلا سالینا تغذیه شده بودند مورد مقایسه قرار گرفتند. در پایان دوره تیمارهای شاهد در هر دو سویه (با 9.11 میلیمتر رشد و 25/86 درصد بازماندگی در آرتمیا ارومیانا و 8.55 میلیمتر رشد و 85 درصد بازماندگی در آرتمیای پارتنوژنز) تقریباٌ بهترین وضعیت را داشتند. در آرتمیا ارومیانا تیمارهای شماره 6 تا 9 (95.8تا 88 درصد جایگزینی جلبک) جیره سبوس گندم، تیمار شماره 7 (با 94 درصد جایگزینی جلبک) جیره سویا و تیمارهای شماره 5 تا 7 (با 97 تا 94 درصد جایگزینی جلبک) جیره مخلوط سبوس گندم/سویا در رشد و بازماندگی اختلاف معنیداری با تیمار شاهد نداشتند. در آرتمیای پارتنوژنز نیز تیمارهای شماره 7 تا 11 (با 94 تا 82 درصد جایگزینی جلبک) جیره سبوس گندم، تیمارهای شماره 8 تا 9 (با 91 تا 88 درصد جایگزینی جلبک) جیره سویا و تیمارهای شماره 8 تا11 (91 تا 82 درصد جایگزینی جلبک) جیره مخلوط سبوس گندم/سویا در رشد و بازماندگی فاقد اختلاف معنیدار با تیمار شاهد مربوطه بودند. با توجه به نتایج بدست آمده میتوان مقدار زیادی ضایعات کشاورزی ارزان قیمت را جایگزین جلبکهای تک سلولی که تولید آنها با صرف هزینه گزاف و بکارگیری نیروی انسانی همراه است، نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تغذیه، لارو آبزیان، ضایعات کشاورزی، رشد، بازماندگی
عنوان انگلیسی
Optimizing the technique for replacement of unicellular algae with agricultural by-products in feeding Artemia urmiana and parthenogenetic Artemia
چکیده انگلیسی مقاله
In order to assess the maximum replacement possibility of unicellular green algae with cheap food sources for feeding Artemia, two strains of Artemia urmiana and parthenogenetic Artemia were fed under laboratory condition using wheat bran, soybean meal and 50/50% mixed diet of wheat bran/soybean, each in 12 different concentrations together with different rations of Dunaliella salina for 15 days. The results were compared with those fed only on algae D. salina as control group. At the end of the experiment, control groups in each two strains (with 9.11mm growth and 86.25% survival in A. urmiana and 8.55mm growth and 85% survival in parthenogenetic Artemia) had almost the best condition. In A. urmiana treatments 95.8-88% replacement for algae of wheat bran, treatment 94% replacement for algae of soybean and treatments 97-94% replacement for algae of mixed wheat bran/ soybean showed no significant differences with control in both growth and survival. In parthenogenetic Artemia treatments 94-82% replacement for algae of wheat bran, treatments 91-88% replacement for algae of soybean and treatments 91-82% replacement for algae of mixed wheat bran/soybean showed no significant differences with their control in both growth and survival. According to the results, it seems that single-cell algae and their production requires exorbitant spending and personnel which can be replaced with easily affordable agricultural wastes, without need to specialized staff. *Corresponding author
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابراهیم اونق | e. ownagh
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
ناصر آق | n. agh
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
فرزانه نوری | f. noori
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
نشانی اینترنتی
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-1-15&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-191448.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات