این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 25 آبان 1404
علمی شیلات ایران
، جلد ۲۱، شماره ۲، صفحات ۸۹-۹۸
عنوان فارسی
غنی سازی ناپلی Artemia urmiana با روغنهای گیاهی و تاثیر آن بر رشد و بازماندگی لارو قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchs mykiss)
چکیده فارسی مقاله
اهمیت استفاده از غذای زنده در بهبود کیفیت لارو آبزیان پرورشی طی چندین دهه به اثبات رسیده است. آرتمیای غنی شده با مواد مغذی ضروری بخصوص اسیدهای چرب بلند زنجیره برای افزایش رشد و درصد بقا و مقاومت در برابر تنشهای محیطی و بیماریهای عفونی در گونههای مختلف آبزیان مورد استفاده قرار گرفته است. در این تحقیق اثرات تغذیهای ناپلیوسهای Artemia urmianaغنی شده با روغنهای گیاهی و روغن ماهی بر رشد و بقای لارو قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchs mykiss) به مدت 10 روز از ابتدای تغذیه فعال مورد بررسی قرار گرفت. لاروهای ماهی قزلآلا در قالب 6 تیمار غذایی (با سه تکرار برای هر تیمار) شامل: 1) غذای کنسانتره تجاری، 2) ناپلیوس غنی شده با روغن ماهی، 3) ناپلیوس غنی شده با روغن آفتابگردان، 4) ناپلیوس غنی شده با روغن کلزا، 5) ناپلیوس غنی شده با روغن سویا و 6) ناپلیوس تازه تخمگشایی شده تغذیه شدند. درصد بازماندگی، رشد طولی، وزن تر، وزن خشک و ضریب تبدیل غذایی لاروها در تیمارهایی که با ناپلی آرتمیا غنی شده با روغن ماهی، کلزا و آفتابگردان تغذیه شده بودند بطور معنیداری بیشتر از ماهیانی بود که کنسانتره مصرف کرده بودند ولی در شاخصهای رشد و بازماندگی بین تیمارهایی که از آرتمیای غنی شده با روغن ماهی و روغنهای گیاهی تغذیه کرده بودند اختلاف معنیداری دیده نشد. نتایج تحقیق نشان داد که روغنهای گیاهی میتوانند در غنیسازی ناپلی آرتمیا برای تغذیه لارو قزلآلا بطور کامل جایگزین روغن ماهی شوند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
قزلآلا، تغذیه آغازین، آرتمیا، غنیسازی، روغنهای گیاهی
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ناصر آق | آق
گروه تکثیر و پرورش آبزیان ، پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی ، دانشگاه ارومیه صندوق پستی 165-57153
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
اسماعیل کاظمی |
گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
فرزانه نوری |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان ، پژوهشکده آرتمیا و جانوران آبزی ، دانشگاه ارومیه صندوق پستی 165-57153
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
حامد اعلمی فر | aalami فر
گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی ، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ارومیه (Urmia university)
حسین آدینه |
گروه شیلات ، دانشکده گنبد کاووس صندو ق پستی 163
ابوالحسن راستیان نسب |
مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سرد آبی شهید مطهری ، یاسوج صندوق پستی 385-75914
نشانی اینترنتی
http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-897-10&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-191407.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات