این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علمی شیلات ایران، جلد ۲۱، شماره ۴، صفحات ۸۵-۹۴

عنوان فارسی تاثیر سطوح مختلف کربوهیدرات جیره بر رشد، بازماندگی و ترکیبات بدن بچه ماهیان سفید دریای خزر ( Rutilus frisii kutum Kamenskii, ۱۹۰۱)
چکیده فارسی مقاله این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف کربوهیدرات بر عملکرد رشد، ضریب تبدیل غذا و ترکیبات بدن بچه ماهی سفید دریای خزر انجام شد. ماهی ها با وزن اولیه 2 / 0 ± 8 / 0 گرم (میانگین ± انحراف معیار) با پنج جیره (سه تکرار) دارای انرژی و پروتئین یکسان و درصدهای مختلف کربوهیدرات (1 5 ، 20، 25، 30 و 35 درصد) به مدت ده هفته و چهار وعده در روز براساس اشتها غذادهی شدند. نتایج نشان داد بکارگیری کربوهیدرات تا سطح 35 درصد باعث افزایش برخی از شاخص‌های رشد از جمله وزن نهایی ( WF )، افزایش وزن بدن ( WG )، درصد افزایش وزن بدن ( BWI )، نرخ رشد ویژه ( SGR ) و نرخ کارایی پروتئین ( PER ) شده است . همچنین نتایج مربوط به آنالیز ترکیبات بدن نشان داد که افزایش سطح کربوهیدرات باعث افزایش سطح پروتئین بدن شده است، بطوریکه بیشترین مقدار پروتئین در بچه ماهیان تغذیه شده با سطح 35 درصد کربوهیدرات مشاهده شد. ن تایج این مطالعه نشاندهنده این است که افزایش سطح کربوهیدرات از 15 تا 35 درصد اثر منفی بر پارامترهای رشد بچه ماهیان سفید نداشت، بنابراین سطح 35 درصد کربوهیدرات در جیره بچه ماهیان 1 تا 2 گرمی سفید دریای خزر می­تواند باعث رشد مطلوب، کارآیی بهتر پروتئین شود .
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تغذیه، تکثیر و پرورش، غذای دستی

عنوان انگلیسی Effects of dietary carbohydrate levels on growth, survival and body composition in Caspian Kutum (Rutilus frisii kutum, Kamenskii, 1901)
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out to evaluate the effects of dietary carbohydrate levels on growth performance and body composition of juveniles Caspian Kutum (Rutilus frisii kutum). Fish with initial average weight of 0.8±0.2g (±SD) were fed five isoproteic and isenergic formulated diets with different carbohydrate levels including 15, 20, 25, 30 and 35% in triplicate groups, 4 times daily according to their satiation for 10 weeks. Results showed that increasing the level of carbohydrate to 35% significantly increase some growth indices such as final weight (Wf), weight gain (WG), body weight increase (BWI), specific growth rate (SGR) and protein efficiency ratio (PER). In addition, result of body composition analysis showed that the increase in carbohydrate level lead to increase of protein level. So, the highest amount of protein was observed in fingerlings fed with diet containing 35% carbohydrate. In conclusion, the results indicate that increase in carbohydrate levels from 15 to 35% have not any negative effect on growth parameters and therefore, the level of 35% carbohydrate in the diet of 1-2g Caspian Kutum fingerlings can lead to better efficient in protein and desirable growth.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Feeding, Aquaculture, handmade food

نویسندگان مقاله صدیقه محمدزاده | s. mohammadzadeh
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، صندوق پستی 1144
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

حمید نویریان | h. noverian
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، صندوق پستی 1144
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

حسین اورجی | h. ouraji
گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاوررزی و منابع طبیعی ساری، صندوق پستی 578

بهرام فلاحتکار | b. falahatkar
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، صندوق پستی 1144
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-897-47&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-191375.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات